FOTO:LIVSGLITTER
Happy Halloween kära ni! Dagen till ära tänkte jag passa på att bjuda på lite härliga bilder på tre små spökbakelser samt dela med mig av recept & beskrivning på hur man gör dessa! Superlätt & vill man piffa till dom lite extra så är det ju bara att göra ögon & mun med en pinne eller något annat verktyg man finner i gömmorna där hemma...
FOTO:LIVSGLITTER
Receptet är inget mer avancerat än vanliga chokladbollar, själv brukar jag alltid baka efter Leila Lindholms recept på chokladbollar men tillsätter 1 tsk vaniljsocker extra, älskar vanilj!
FOTO:LIVSGLITTER
Marsipanen är bara en helt vanlig ofärgad marsipan, brukar finnas i dom flesta livsmedelsbutiker vid bakavdelningen! Vill man så finns det säkert vit marsipan att få tag på också, om inte annat går det att beställa lite varstans på nätet, google är din vän där...
FOTO:LIVSGLITTER
6 STYCKEN
MARSIPANSPÖKEN
Du behöver:
3 dl havregryn
1,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
100 gram mjukt smör
3 msk kakao
2 msk kaffe
Samt marsipan för dekoration!
Såhär gör du:
Blanda samman alla ingredienser, förutom marsipanen såklart!
Själv brukar jag använda en bakmaskin, går även lika bra med en elvisp, konsistensen blir så mycket bättre än att knåda förhand! Dela sedan upp degen i 6 lika stora bitar, rulla till bollar & in i kylen till dom stelnat till sig. Kavla sedan ut marsipanen, använd en kaffemugg av större format eller något annat för att stansa ut marsipanen, kavla sedan ut den lite till eller knåda ut kanterna lite, lagom för att täcka själva chokladbollen!
Klart!
Vilka coola
SvaraRaderaTack ^^
Radera