BYGG EN HUSSÄNG TILL BARNRUMMET

onsdag 21 oktober 2015

hussäng, barnrum, bygg, guide
Tänkte försöka förklara lite enkelt hur vi byggde det lilla drömhuset till Vilda och sedan även ett till Theo, kommer skriva mått och antal samt länka till byggmax så ni hittar direkt till vilket material vi använde oss utav. Då kör vi!

Du behöver:

 • Reglar 45x45 - hittar ni HÄR
 • Träskruv C4 - hittar ni HÄR

Såhär för du:
 1. Såga upp delarna, 110cm x 4 ( pelare uppåt ) 149cm x 5 stycken (långsidor samt mitten högst upp ) 71cm x 4 stycken ( kort sidorna ) samt 52cm x 4 stycken ( dessa ska sedan kapas så att den längsta sidan är 52 och den kortaste ska vara 47,5cm för att få till själva taket. Säkert 45grader men är osäker så skriver måtten istället!
 2. Bygg ramen först, bottendelen och överdelen som två rektanglar, sedan är det bara att skruva fast alla delar och avsluta med att bygga själva "taket" sist. 
 3. Kolla på bilden för att se exakt hur vi har fäst alla delar och hur dom ska sitta, själva hade vi bara en bild att gå efter så alla mått är våra egna och ni behöver inte använda just dessa så klart men det kanske underlättar om man är osäker. Vi tog just 71 cm för att det skulle passa en barnmadrass från Jysk!
Hoppas ni uppskattade en liten guide och har jag missat något eller om ni undrar över något så är det bara att kommentera här nedanför så svarar
jag så fort jag bara kan.

Join the conversation!

 1. Hej,
  tusen tack för detta inlägg. Vilken mysig del av rummet det blev. Jag sitter själv och planerar ett bygge av en sådan här säng men till en madrass som är 80x200 cm och denna beskrivning och bild hjälper mig en hel del. Min enda undran är bara hur höga är stolparna från golv till där "taket" börjar?

  Ha det gott!
  Malin

  SvaraRadera
 2. Anna: Har uppdaterat guiden nu, 110cm höga är dom :)
  Lycka till med bygget!

  Vänligen Louise

  SvaraRadera
 3. Hej kanonbeskrivning! Detta ska genast göras 😍 vill höra med dig vart du köpt blommorna dom är jättevackra 🙌

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad glad jag blir att den kunde vara till någon hjälp! Blommorna kommer från Rusta, kram L

   Radera
 4. Hej, tack för tipsen en fråga bara, en kan inte se några skruvar på bilden hur sätten en fast den utan att de syns? samt om en utgår från måtten på en madrass tex 80x200 ska stommen vara lika stor eller någon cm större för att kunna lägga madrass i ramen? =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. För att en 80x200 madrass ska passa så lär du kapa till bitar som är 80 (bredd) samt 209 (långsidorna). Reglarna är 45mm så då går det bort 9 cm på långsidorna och blir då 80x200 invändigt :)

   Syns kanske inte så bra på bilden men bygget man efter hur huset ser ut så ser du också tydligt vart du ska skruva, men kan försöka få upp bilder på detta också.

   Lycka till!

   Radera
 5. Wow så fint! Vart är molnet ifrån?

  SvaraRadera
 6. Hey, thanks for the post. I am just building my own house bed. I was wondering how did you use the screws ? So how did you attached the columns to the top/down of the bed ?
  Thanks
  Dana

  SvaraRadera
 7. Jättefint! Men hur "andas" madrassen? Ventileras den på något sätt eller har fukten ingenstans att ta vägen om du förstår vad jag menar? Om det inte blir någon luftcirkulation under madrassen är jag rädd för att mögel kan bildas? Hoppas på svar även om inlägget är gammalt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte en aning men enligt Jysk ska skummadrasser kunna läggas direkt på golvet, dock är tanken att denna säng ska på ben med förvaring under :)

   Radera
 8. Hej, om man kapar reglarna till 140 cm på långsidorna så blir ju madrassmåttet bara 140-4,5-4,5 = 131, madrassen från jysk är 70 x 140 ??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får som sagt ändra måtten efter den madrass man tänkt ha :) Man behöver inte ta våra mått utan guiden är bara hur vi gjorde.

   Radera
 9. Hur fin som helst! Måste bara fråga, vad var kostnaden för den här husramen? Alltså allt utom madrass. Är i valet och kvalet om jag ska bygga eller köpa färdig.

  SvaraRadera
 10. Hej!

  håller på att planera att bygga ett till min dotter. undrar vart ni har skruvat in alla skruvar? haha

  SvaraRadera
 11. Vilken längd på skruv använde ni ?

  SvaraRadera
 12. vad är det för mått på madrassen ni har?

  SvaraRadera

Latest Instagrams

© L I V S G L I T T E R. Design by FCD.