Sorgmantel, var det ett tecken?

torsdag 24 september 2015

Något mycket märkligt inträffade tidigare idag, har inte riktigt kunna släppa tankarna så det är lika bra att det får komma ut i ord och kanske, kanske är det fler som varit med om samma sak. Har nog aldrig tidigare skrivit om olika tecken, känslor och oförklarliga ting som hänt tidigare i livet, magkänsla och tankar som sedan blir till verklighet, som att man känner på sig vad som komma skall...

Saken är den, att just idag har jag för första gången sedan vår lilla änglapojke föddes träffat en väldigt saknad vän samt min faster, pratat väldigt öppet och mycket om allt vi gick igenom och går igenom just nu. Tittat på bilder tillsammans på vår fina lilla pojke och förundrats över hur välutvecklade små barn faktiskt är i bara v22, att det är ett barn och inte ett foster som sjukvården så vackert kallar dessa små liv fram till v22.

Så mycket av dagen har handlat om vår sorg och om våran lilla kille, jag följer iallafall med min faster ut till hennes butik, det är ett gammalt hus som har blivit uppkallat som det 109 åriga gamla huset som ståt orört i närmare 60 år. Nu är det som sagt en mysig inredningsbutik där allt gammalt är bevarat, så himla, himla vackert. Och nog är det en unik plats alltid, ett hus som har en själ. Visar några bilder mellan all text, fotografierna är sedan förra året, när butiken var ganska nyöppnad, ren kärlek att få fotografera i en miljö som denna.

Hjälper iallafall till att packa upp lite varor, pysslar och myser, precis en stund innan det är dags att bege sig hemöver går jag fram mot fönstret och får syn på en stor vacker fjäril som sitter på insidan av dom gamla fönstrena, först såg det ut som en inredningsdetalj, men ganska snabbt insåg jag att den faktiskt levde. Kände direkt att det var något speciellt med den, visade faster som i sin tur sa - den är nog här för dig. Samtidigt som jag tänker på vad jag fått berättat för mig av en annan kvinna i min närhet för inte så länge sedan, att en stor vacker fjäril visade sig kort efter att en anhörig gått bort, den där närvaron, ett tecken mitt i all sorg och mörker.

Synd nog lämnade jag kameran hemma idag, samt att min mobil var totalt urladdad, men några bilder fick vi ändå via fasters telefon, blev ju såklart nyfiken på vad detta kunde vara för fjäril och vad den hade för budskap med sig. Väl hemma söker jag på Google, en bild på samma fjäril dyker upp, klickar in på länken och under bilden står det - Sorgmantel.

Ryser när jag läser det, precis som att mina känslor och tankar redan visste att skulle ha något med sorg att göra. När en sorgmantel visar sig kan det betyda att man får en påhälsning av någon man tänker mycket på, men den har även ett budskap med sig, vilket fick mig att rysa ännu mer...

Djurens språk enligt Solöga - Dansa, måla, skapa, uttryck dig själv. Min gåva till dig är att kreativt 
gestalta det du vill att andra ska se. - Vi fjärilar bär på drömmar, det är vi som förmedlar dem till dig. 
Vill du leva din dröm här och nu? Gör som vi. Danska din dröm levande. 
Med andra ord - sluta fundera - gör något kreativt av dina idéer.

Det känns lite som att någon däruppe säger, - mamma, gör det hjärtat och själen brinner för, jag finns här och vakar över er. Trots att fjärilen har just namnet Sorgmantel så känns det ändå på något vis vackert. 

Ett litet tecken på att vi kanske är närmare än vad man tror, själen, den lilla själen vandrar vidare och som en mycket vacker och klok kvinna skrev till mig för någon dag sedan, efter hon sänt mig ett ~ Palindrom, Alula, ( small wing ), en liten vinge, en jag tror kommer vidröra dig igen & komma till er...Join the conversation!

  1. Jag vart också påhälsad av en sorgmantel när jag var i storforsen med min mamma, tänkte inte så mycket på det just då men när jag har kollat upp vad det var för fjäril så börjar jag fundera på vem som kom förbi. Om jag skulle gissa så var det nog farfar eftersom jag saknar han väldigt mycket.
    kände bara för att dela med mig av min upplevelse. Hoppas alla fortsätter att kämpa vidare även om de blir tungt emellan.

    SvaraRadera
  2. Idag skulle min pappa fylt 100 år. Jag har varit till graven med blommor och sagt Grattis. När jag kom hem, sitter jag på altanen i solen och då kommer en Sorgmantel och satte sig på min arm. Sed har det flugit runt mig en lång stund. Var det en hälsning från min far
    ?? 🦋

    SvaraRadera

Latest Instagrams

© L I V S G L I T T E R. Design by FCD.