HAR NI NÅGRA TIPS?

måndag 9 april 2018

murgröna, trädgård
Oh herre vad jag längtar till sommaren nu, vill bara bort med all snö som ligger och trycker här runt huset. Men nu skulle jag vilja ha lite tips från er, om ni har några vill säga! 

murgröna, trädgård, kullersten
Tanken var först staket runt hela gården, men nu börjar jag fundera på om det kanske vore finare att rama in gården med någon typ av tättväxande buske som blir som en lummig mur. Helst en snabbväxande, vill ju inte vänta i 100 år innan det blir något av det så att säga! 
Murgröna, klätterväxter
Trots att hela gården var en mindre vacker syn i somras så fixade vi och trixade vi lite smått ändå, dom här bilderna är tagna framför huset. Tycker det är så fint med kullersten och det fanns en hel del här redan precis som på lilla laritstorp, är ju van att varje sommar plocka och greja med dessa stenar, fixa nya rabatter med dom eller något annat kul. Hade varit himla fint att gjuta en trapp med dessa, en rundad, kanske framför källaren? 

Men åter till ämnet, sitter ni på några tips på lummiga fina buskar/häckar som man kan plantera om man vill rama in gården och få den lite mer insynsskyddad, hojta gärna till här nedan bland kommentarerna. Skulle bli så glad för det!Join the conversation!

 1. Vill du ha insynsskyddat så är nog tuja att rekomendera :) vintergrön och lättskött. Annars tycker jag alla spirea buskar är fina och de tål mycket styrk. Brudspirea är en favorit, blommar lagom till skolavslutningarna och doftar fantastiskt :) kan bli riktigt stora om de trivs!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har faktiskt funderat på tuja, planterade dessa på förra gården och dom har växt sig enorma! Men ska kika upp dina andra tips också, roligt med något som blommar också. Tack för att du tog dig tid att skriva ner några rader, guld värt!

   Radera
 2. Det enda jag vet är tuja som täcker bra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag har ju funderat på dem men hade varit roligare med något som blommar :)

   Radera

Latest Instagrams

© L I V S G L I T T E R. Design by FCD.