NU FÅR DET FAKTISKT VARA NOG!

torsdag 12 april 2018


Så kan vi tala om instagram en stund härinne? Visste ni att man idag kan köpa massor av följare till sina konton, nu tänker ni, nej det kan väl aldrig stämma men jodå det går alldeles utmärkt och speciellt svårt är det inte heller...

Instagram kök
Så vad blir då effekten utav detta? Jo en massa konton som inte orkar gå den gamla vanliga hederliga vägen ägnar sig istället åt att betala en liten slant för att sedan kunna syssla med bedrägeri i form av samarbeten med företag som endast samarbetar med just dom pga antalet följare. Ja men ni förstår ju, detta är ju inte klokt någonstans!

Sedan har vi ju även den här nya algoritmen som införts på instagram som enbart gynnar större konton, vi mindre tar oss liksom inte fram i gyttjan och faller längre och längre ner i flödet, om vi ens syns alls vill säga. Det är ett sjunkande skepp för någon som kämpat i många år, försökt inspirerat dag ut och dag in men inte hunnit komma upp i 10 000 tals följare, självklart tappar man peppen när antalet följare minskar, ett steg fram och två bak!

Ännu mer när man ser större konton som bara växer sig större och större, jätteroligt för dom men alla borde ha samma chans till synlighet. Det finns så många fina mindre konton som aldrig får chansen att synas...


Rättvist? Nej inte någonstans, men som ni kanske listat ut så handlar det antagligen om pengar, sponsorer osv osv. Större konton blir större och gynnas, därmed gynnas även dom som jobbar med dessa konton eftersom dom växer sig ännu större och mindre konton hade sin chans innan algoritmen kom till, nu känns det som loppet är ganska kört för dom små att ta sig upp. Obs! detta är endast spekulationer, vad tror ni?

Och dom som köper sig följare är det ju inte heller så konstigt att även dom tids nog växer sig större då många följare drar fler nyfikna.

Tänket att den här personen följer ju så många så då borde jag också göra det finns nog hos många...


Sedan skulle jag gärna vilja se bilder i nutid,  i ett kronologiskt flöde, inte dom bilderna som postades för en vecka sedan. Jag skulle även uppskatta att få upp alla bilder av dom jag valt att följa, som det är nu visas kanske endast 20% av dom jag följer och många glöms bort med tiden...

Himla tragiskt med en så bra kanal för inspiration, har alltid älskat instagram men nu börjar jag mer och mer tappa lusten pga av allt detta, det är inte rättvist, det är inte ärligt heller av dem som köper sig till framgång...

Ett väldigt bra formulerat inlägg hittar ni inne hos Viktoria Holmgren, läs gärna det och begrunda.

Join the conversation!

 1. Det dr är så galet att köpa sina följare. Speciellt för att folk vill bli "ambassadörer" för ett visst nappflasksbolag med färgglada nappflaskor :/. Tycker det är galet.

  Jag har supportat några personer ibland. Är medlem i INSO = Influencers of Sweden och där körde vi en supporttråd där man kunde lägga till varandra för att få upp lite algoritmer, Men det är ju inte samma sak som att köpa tycker jag :/. I slutändan är det ju inte följarna man vill åt utan att folk uppskattar det man gör :).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja herregud ja! Vet mycket väl vilket spam företag du menar, blir galen på alla mejl dom skickar. Och det är ju inte så att dom direkt vill betala för marknadsföring heller utan det ska betalas i nappflaskor. Oh lord!

   Är också medlem, men finns det en Facebook grupp eller något att gå med i eller hur menar du att ni har kontakt? Vet att flera brukar stötta varandra och gå emot algoritmen, låter som en idé när tiderna är som dom är.

   Du har så rätt så, många följare spelar ingen roll om dom inte är genuint intresserade av det man gör!

   Tack för att du tog dig tid att skriva ner några rader, betyder enormt! Ha en fin fredag, kramar Louise

   Radera
  2. Så galet med det där företaget :-o. Ja och betalas med nappflaskor betyder ju att man själv får skatta på dem (om man tagit). Folk förstår ju verkligen inte :-o.

   Gällande INOS, är du PRO/betalmedlem? Är man det har man tillgång till deras FB-grupp, väldigt fin grupp med många människor att diskutera med. Kan absolut rekommendera den saken :). Det är väl värda 600 kr för medlemskapet :). Finns även en grupp för meetings i Dalarna för oss som är INOS-medlemmar, den är öppen för alla. Nystartad men tror den kan bli bra :). Den hittar du här: https://www.facebook.com/groups/181388605980172/

   Radera
 2. Jag är HELT enig med dig. Förstår inte användarvänligheten eller innovationen bakom instagram för det är helt kass. Mitt konto lägger till och följer folk jag inte ens känner till också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan bara hålla med, kasst är vad det är! What?? Har även märkt av att folk jag ej följer dyker helt plötsligt upp i mitt flöde, superkul eller inte. När man inte ens får se alla man följer så känns det lite surt att instagram verkar gå på vad dom tror man vill se i sitt flöde...

   Radera
 3. Jag fattar ingenting kring Instagram numera, alla bilder hamnar ju bara huller om buller. Trist.
  Och det där med att köpa följare är ju bara under all kritik. Borde vara strikta förbud mot sådant men det är tydligen nåt som genererar pengar så det försvinner nog inte i första taget..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej så himla trist! Konton borde bli spärrade eller raderade rakt av om instagram känner av att någon köpt följare!

   Radera
 4. Håller med dig fullt ut. Det är precis som med flera trådar på FaceBook där man kan dela sin blogg i utbyte mot att man hälsar på och kommenterar hos andra. Där finns det såå många som bara delar i alla liknade trådar och skickar först en egen kommentar när någon kommenterar att de inte bör delta i trådarna. Pinsamt är vad det är. För att inte tala om alla följa tåg på Insta. Jag följer och andra dagen har de avföljt direkt. Jag hoppas och tror att de flesta ändå ser vilka konton som lever och uppdateras ofta. Bra att du uppmärksammar problemet. Må så gott

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är verkligen fult, sen kan jag tycka att det där med följa hit och dit inte riktigt fungerar, att delta i ett tåg så måste man ju själv följa konton som man kanske inte riktigt gillar egentligen. Nä då är nog dessa SFS bättre då man kan välja lite själv och upptäcka nya fina konton, och vissa får känna sig lite mer utvalda. Som ett lotteri typ, haha!

   Och nej det är ju inte riktigt rättvist med tågen heller, följ oss så följer vi dig för att sedan avfölja dagen efter. Bojkottar det, testat en gång då det var inspirerande konton att följa, höll inte direkt koll på att dom följde tillbaka eller om dom avföljde men antagligen. Så nej, bojkott på de!

   Radera
 5. Jag håller med i varje ord du skriver! Det har blivit under all kritik på Insta! Jag visas inte överhuvudtaget för mina följare och går helt enkelt minus varje dag men jobbar hårdare än nånsin för att bryta algoritm-förbannelsen. Men inget hjälper! Det är provocerande att se hur vissa konton får hundratals följare varje dag (även om jag blir glad för deras skull) och själv mest säger adjö till flera varje dag. Och ja flödet, det är hopplöst! Man missar hur många fina konton som helst. Jag har varit less på det hela länge men fått lite mer inspiration nu. Inte över Insta men över att fota och då bryr jag mig inte om likes/följare mm MEN det ÄR ju roligare med respons. Respons man aldrig får längre. Tyvärr. Älskar ditt konto men måste bannemej leta upp det för att se det. Botten!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis samma här, ett sjunkande skepp! Så himla ledsamt och trist, noll pepp! Tack för att du tog dig tid <3

   Radera

Latest Instagrams

© L I V S G L I T T E R. Design by FCD.