BRIST PÅ KOLHYDRATER

torsdag 19 januari 2017

french sea salt, super parrot tulip, rusta ljusstake, kök, interior

Jomen, så är det, tror min extrema trötthet beror på bristen av kolhydrater dom senaste 2 veckorna, nej nu ljög jag, 1,5 vecka är det nu tror jag. För vet ni vad, sockerberoendet från helvetti höll på att ta över mitt liv där ett tag och det enda botemedlet att bli av med det för mig är att utesluta kolhydraterna, självklart inte alla meeeeen väldigt många av dom. Allt som triggar suget efter sötsaker!

Nicolas vahé, french sea salt, super parrot tulip, rusta ljusstake, kök, interior

Och såhär i januari månad när recept efter recept på semlor dyker upp är det inte det lättaste, kommer garanterat falla för en eller två semlor, dock vill jag prova göra dom la low carb! Men den där prinsess-semlan blir ju snäppet svårare, blev så sugen på att göra dessa när dom cirkulerade överallt, mest för fotografiernas skull men även för min egen då jag älskar marsipan, så, så jobbigt läge! 

french sea salt, super parrot tulip, rusta ljusstake, kök, interior

Kommer försöka hålla mig strikt borta från kolhydraterna nu ett tag, mår absolut bäst utav det eftersom jag provade det efter graviditeten med Theodor för 6 år sedan, gick ner 27 kilo om jag inte minns fel och vilken befrielse det var, slippa all tyngd, för det är just det som besvärar mig, tyngden!

När man är en aktiv själ som älskar att ha många bollar i luften, både med barn och renovering mm så vill man helst slippa bli förhindrad pga av för tung kropp, orken tryter och man har ont lite här och där, beror säkert till stor del av alla graviditeterna också. Speciellt dom senaste två, den första avslutades i v22 och vi blev snabbt gravida igen för att sedan vara det i 37 veckor till. Så ja, graviditeterna har gjort sitt på denna arma kropp, dags att bygga upp den igen, för det är så jag ser det, vill känna mig stark, lätt och alert!

Smal har jag aldrig velat bli, älskar kurvor, men som sagt, jag måste få känna mig smidigare för att trivas i min kropp nu, det är på tiden efter flera år av för många tunga kilon! Sen skulle jag önska att det fanns en bra balans, att jag finner den längre fram, en bra balans mellan mat, kolhydrater och träning, men den som lever den lär...


Tack till er som lämnade kommentarer i förra inlägget, 
så himla roligt att få läsa mer om er!

Join the conversation!

 1. Jag borde göra detsamma, just socker är min bov, och fikabröd man mår inte alls bra av sånt egentligen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma här, mår inte alls bra av för mycket socker, blir en ond cirkel, det blir bara mer och mer trots att man knappt är sugen ibland. Blir nog bra att försöka ta bort allt som triggar, vill länna mig pigg & stark sen hur kroppen ser ut är en helt annan femma, funktion före form ;D

   Radera
 2. Det viktigaste är att må bra oavsett. Kram Anette

  SvaraRadera
 3. Det viktigaste är att må bra oavsett. Kram Anette

  SvaraRadera
 4. Ja man måste ju trivas med sin kropp, sen vad andra tycker är mindre viktigt !!
  Jag försöker också dra ned på vissa saker...kött och snacks.... Dottern är vegetarian så jag har blivit flexitarian, hehe....äter bara kött ibland ;). Fisk gillar jag mycket. Och i kväll blir det tjejkväll på krogen, och då hoppas jag stället har fisk ;)....ha en trevlig helg !!
  Kram<3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är inte så jättemycket för kött här heller, blir mycket ägg :) ha så kul på tjejkvällar, guuu så mysigt det lät! Skulle behöva ta mig ut på något själv också känner jag ^^

   Radera

Latest Instagrams

© L I V S G L I T T E R. Design by FCD.