BLUEBERRY SMOOTHIE WHIT VANILLA FLAVOR

måndag 5 maj 2014

smoothie, kvarg vanilj


Smiter in en liten snabbis för att tipsa er om
en liten ingrediens man kan ha i sin smoothie för att
få de sådär extra lyxig och god. Kvarg med vaniljsmak nämligen,
mums så gott det blir! Och så blir den lite mer rik på protein
också, tumme upp!

Nu måste jag kila igen, hoppas ni
haft en bra start på nya veckan? Här har det
lagats tand som jag lyckades bita sönder igår.
Kärlek till er!

~

Sneaking in a little quickie to tell you about 
a small ingredient one can have in their smoothie to 
they get like that extra luxury and good. Cottage cheese with vanilla flavor namely, 
mums as good as it gets! And so it becomes a little more rich in protein 
Also, thumbs up! 

Now I have to wedge again, hope you 
had a good start to the new week? Here it 
mended tooth I managed to bite through yesterday. 
Love for you!

Join the conversation!

 1. Hej igen,

  Jag har nu läst ditt svar till mig och kände att jag ville kommentera det.

  Det jag reagerade på är att du kallade det "tragiskt" när kvinnan i det här fallet protesterade mot kopior. För det är ju ändå så att någon faktiskt arbetat fram den här designen och sedan går en stor kedja in och snor idén och säljer billigare. Som i det här fallet där möbeln är en total rip off från Eames. Om någon t.ex. tar en design direkt från dig, ändrar en pytteliten grej och sen säljer 100 sek billigare, vore det verkligen okej? Och om företaget var ett riktigt stort ett och kunde sänka kostnaden ännu mer samt göra massvis med reklam för sin produkt, skulle det vara ok? För lite så är det ju företagen ibland jobbar.

  Precis som exemplet jag tog upp med Hemtex så har det ju visat sig många gånger att den "lilla" företagaren inte har råd att verkligen ta striden mot t.ex. då Hemtex som i det här fallet antogs ha kopierat. Så att säga att det finns lagar är att göra det lite väl enkelt tycker jag. Sedan om man hemma på kammaren "härmar" en annan designer och grejar fram nåt för eget bruk är väl en sak, men när ett företag som Jysk eller ta Mio som ofta blir anklagade för just kopiering faktiskt gör snarlika saker som någon annan så kan man ju faktiskt förstå att folk reagerar.

  Det ska ju finnas vissa saker som skiljer produkterna åt för att det inte ska anses vara en kopia, men om jag förstått det hela rätt så är det rätt enkelt att komma runt det, t.ex. att ändra en aning på proportionerna. Jag tycker att debatten är viktig, inte minst för de som faktiskt lever på att designa men blir överkörda av större företag som kan sätta priset betydligt lägre också.

  Just i det här exemplet är det ju för den designintresserade rätt uppenbart vilken stol som är förebilden, men ofta har man som konsument ingen aning om att det ens är en kopia.

  Jag ska inte hyckla, jag köper också billigare varianter, ibland vet jag inte ens om det, men ibland kan jag se likheten och väljer ändå det billigaste alternativet, men jag kan ändå förstå varför människor reagerar.

  Heder till dig dock att du vågar ta upp ämnet, även om vi verkar se ganska olika på det hela. Många gånger så är folk så oerhört rädda för att framföra sina åsikter högt, då blir det ju sällan någon intressant diskussion tyvärr
  /tanja

  SvaraRadera
 2. Hej igen Taja! :)

  Ja jag tycker det är tragiskt, tragiskt att klanka ner på dom som väljer att inte sponsra löjligt dyr design. Men våra åsikter kanske skiljer sig åt här, visst att dom som lever på design måste ta ut en del för att överleva, men vissa priser är faktiskt lite väl drastiska & massproduktion på de.

  Såhär skrev denna kvinna, vad hennes motiv är, det vet jag inte, kanske tänker hon på upphovsmannen.

  Hur kan man bara få för sig att sälja en kopia på denna vackra stol! Och ännu mindre förstår jag inte hur man kan köpa den!! Fy usch och blä...

  Och i sin tur svarade Jysk:

  Jag har kontaktat vår inköpare och produktansvarig ang. detta. Det finns likheter men även skillnader mellan KLARUP och EAMES men jag låter er ta diskussionen direkt med varandra. Jag har skickat era kontaktuppgifter till vår kategoriansvarig. //Kristina

  Självklart tycker jag inte att man skall kunna sno andras ideér och design, verkligen inte, men tyvärr så går detta ej att förhindra. Och vad gäller mina tavlor, så ja, vill någon göra detta så får dom väl det men det är ju som sagt på egen risk för att bli stämd, och detta gäller väl öven dessa företag? Som gör kopior, upphovsmannen kan stämma dom om dom anser att det är en kopia rakt av osv.

  Nu är jag inte så insatt men jag förstår helt vad du menar, tycker det är väldigt intressant att få höra din åsikt om jag mer var ute efter att få höra VARFÖR man väljer att köpa t.ex. bara märkesvaror osv. Av vilka grunder och orsaker, vilket jag nämnde i inlägget. Men även få höra åsikter om vad man tycker om kopior och budget varianter.

  Självklart är folk rädda, speciellt i sverige. Men jag tycker det är viktigt att få upp diskussion om saker som faktiskt påverkar en, kommentarer osv om att hur kan du köpa denna stol, fy,fy fy, och vad folk faktiskt tycker om detta ämne.

  Ha en fin dag och tack för ditt svar, det var intressant att få ta del av dina tankar.

  //L

  SvaraRadera

Latest Instagrams

© L I V S G L I T T E R. Design by FCD.