Pomp delux i hallen

måndag 2 januari 2012


Toodiluuu, ett mega paket med alla fina Pomp delux kläder kom med posten idag.
Vilda & Theodors mysiga tjocktröjor hänger i hallen och dom ser ut att vara lika stora men en av dom är det 86 på och den andra är 92, så kan Theodor få ärva sin systers när den tiden kommer.

Bänken har vi här så länge då jag inte hittat någon plats för den, någon som vet vad det kan vara för bänk? Det är som en skolbänk ( man öppnar locket ) men det är ju alldeles för låg för det? Hmm... sen fattas det lådor? Kanske ett sängbord? Aja, loppisfynd 50 kr & jag älskar färgen!

Pssst..har nyss kommit hem efter att ha vart och klämt och känt på en Canon 550d, och ja jag kommer gå från Nikon till Canon. Den kändes mycket bättre i min hand än vad min d40 gör
Nu ska jag bara in i objektiv jungeln och försöka reda ut vilka objektiv jag ska satsa på, längtar verkligen tills nya kameran är i min hand.

Ni får ju givetvis bombardera mej med objektivtips, läser för fullt på olika forum nätterna långa. Men allt info är bra!

Join the conversation!

 1. dom där jackorna är sååå fina ,min syrra har en i dusty purple till sin lilla fanny tyvärr fanns inte den i storlek till min 8 åring=(
  kram och ttrevlig kväll

  SvaraRadera
 2. Supersöta jackor, och väldigt fin bänk. Jag har en canon, och tycker att den känns mycket bättre i handen än nikon (som jag tycker känns väldigt klumpig, kanske bara är jag?) Ha en bra kväll!

  SvaraRadera
 3. Ja visst är det svårt för det finns precis som du säger en hel del olika recensioner som motsäger varandra. Gällande 50mm 1,8 vet jag "first hand" att det är ganska plastigt med dåligt autofokus. Men givetivs är det ändå ganska mkt pbjektiv för lite pengar. Vill du ha bilder med kort skärpedjup krävs det att du har en objektiv med stor bländare(litet tal).

  Säg vad du vill fota mer i detalj så blir det lättare att komma med input gällande objektiv. OM det är mest porträtt, barn, husdjur etc så fungerar 50.. 1,4 finfint att starta med. Ska du fota inredning och vill få med "hela rumme" krävs det ju ett objektiv har mer vidvinkel..

  :) Hoppas du hänger med på vad jag babblar om..annars får du säga till :P

  SvaraRadera
 4. Så fint!
  BTW, älskar min Canon 550D. Skulle också vilja uppgradera mig med lite fler objektiv så det ska bli spännande att se vad du kommer fram till. Behöver mer input här jag med...
  Kram

  SvaraRadera
 5. Mary: Ja man blir lätt förvirrad, speciellt efter man har pratat med dom man tycker tar fina bilder såsom Kerstislykke mfl som andvänder sej utav ett 50mm 1,8. Har ju även läst alla nevnariens recentioner då jag tycker hon är grym på just foto. Hon skriver även hon att detta objektiv är riktigt bra, men har man en kamera över 10 så är det bra att satsa på ett 1,4 istället.

  Men dina rek är alltså att jag ska satsa på ett 50 1,4 på en gång?

  Jag ska fotografera typ pyssel, detaljbilder, mat & bak, cupcakes och macarons. Både närbilder och bilder på tex dukade bord.

  Ett vidvinkel är det bra vid foto av hela rum?

  Och även på barnen, porträtt och kläder.

  Kram!

  SvaraRadera
 6. längtar redan till februari då pomp de luxe öppnar webbshoppen igen! :D

  KRAM freja

  SvaraRadera
 7. Du har säkert jättekoll på alla fina fotobloggar, men om du nu skulle ha missat thingsyouremember.blogg.se tycker jag att du ska kika in där. Hon har också skrivit om just 1,4 vs 1,8 och efter att ha läst det och sett hennes fotojämförelser skulle jag nog satsa på 1,4 på en gång. Inte sååå stor prisskillnad trots allt. Eller ja, allt är ju relativt. :-)

  SvaraRadera

Latest Instagrams

© L I V S G L I T T E R. Design by FCD.