My first Walla

tisdag 3 januari 2012

God morgon vänner, tänkte bara kika in och visa er mitt senaste fynd. Mitt första Ewa i Walla plagg, 260kr som hittat. Mums. Nu hoppas jag bara på att frakten går snabbt som sjutton gubbar så jag får se om den uppfyller mina förväntningar. Och jaa..ni som undrar..det är Någons fru som satt diller i huvve på mej, galet vackra wallor har hon att gosa med.Join the conversation!

 1. Jag måste säga att jag har också blivit lite förtjust i dessa plagg efter att ha sett de inne hos Någons fru. :) De är så romaniska de jag sett.

  Hoppas du har en bra dag. :)

  SvaraRadera
 2. Emma: Haha jaaaa! Helt galet, lite för galet för att vara sant känns det som <3

  SvaraRadera
 3. Sofie: Oooo ja man kan inte bli annat!

  SvaraRadera
 4. Visst har "någons fru" gjort en besatt av Walla..damn her! ;) :P

  sv;Ja alltså, objektivet 1,8 tar fina bilder..det är inte det. Men det är inte så kvalitativt enligt mig och mina fotovänner. När det fungerar så fungerar det bra, det är mkt objektiv för liten peng. Men vi fick alla problem med autofokus och så kändes det plastigt. Jag skulle rekommendera det till en nybörjar fotograf som vill ha "bra obbjektiv för liten peng".

  Skaffa kvalité på en gång säger jag, vill man satsa så brukar det ändå blir så att man vill byta upp sig till bra grejjen om man skaffar lite billigare från början. Iaf min erfarenhet.

  1,4 kommer passa perfekt till allt det du beskrev ovan. Den har en närgräns som är ganska stor, typ 40-50 cm, men den tar så bra bilder så det går utmärkt att beskära bilden i efterhand och har för mig att 550 har typ 18 mp också.

  Du vill dock inte ha 50 mm om du ska fota ett helt rum. Det går men det blir inte lika bra. Den e bättre om du bara vill fota exvis sängen eller kuddar eller liknande. Vidvinkeln gör ju attt du kan få mer från ena väggen till andra så att säga. Som vid visning av rum/lgh/hus på nätet, där använder de nästan alltid vidvinkel. Ska du inte ha med ett helt rum så är det dock inte nödvändigt.

  Ska man ta riktigt bra interiörbilder så krävs det ofta vlädigt bra ljussättning så det är kanske ngt du ska se över. Ska du fota hela rum som i interiörmagasin så bör du också läsa på om distortion (har för mig att det heter så). Det är bra med objektiv som har låg distortion, det innebär att linjer blir raka (går också att rädda i photoshop).

  Va inte dumsnål om du vill satsa, tänk kvalitativt framför billigt är mitt tips. Annars kanske det resulterar i att du köper flera liknande objektiv för att du valde den billigare varianten men sen ändå kände att "va fasiken, jag skulle ju satsa på detta"..jag vill ha bättre grejjer!

  Kram Mary

  SvaraRadera
 5. Mary: du är så klok kvinna! Jag kommer absolut satsa på den bättre från början vill bara vara saker på att det är bra grejor:) ska begrava mej ikväll framför datorn och läsa på lite mer. Vad tycker du om L objektiv? Har tittat på ett men det är dyrt och det råder delade meningar om det. Många som haft problem och fått något av ett " måndagsexemplar" kommer inte ihåg vad det heter ska kolla det så hör jag av mej. Hade vart roligt att få höra din åsikt för dom verkar vettiga! Kram

  SvaraRadera
 6. så snygg kjol den stog det verkligen Louise på=)
  kram

  SvaraRadera
 7. Helt sjukt snygg och helt sjukt billigt =)
  Kramkram

  SvaraRadera
 8. Vardagslyx: Jag vet..sjukt! Men ohh så jag längtar tills den dimper ner i postlådan ;)

  SvaraRadera
 9. Sv; Vad go du är, tack! ;) Ja alltså... När du börjar prata om L objektiv så blir det ännu mer klart för mig hur ABSOLUT INTE du ska ha 50mm 1,8 eftersom det är en typ av budgetvariant med halvdålig autofokus gentemot L-objektiven som är "top of the line" som det så fint heter. De objektiven är liksom inte på samma sida så att säga. Det (L-obj) är ju verkligen objektiv som är till för proffsfotografer somhar mkt högra krav på prestanda. De ger enormt fina bilder så absolut go for it! Men om du precis är i starten för att utveckla ditt foto kan det ju vafra lite mkt pengar att satsa på. Jag rekommenderar iaf att du tar en extra försäkring för dina objektiv om du kör L-obj. Jag har ett för mitt 1,4 också..typ 500 kr, 4 år eller ngt liknande gällde den, och den garanterar allt...oavsett om jag tappar det i golvet eller spiller kaffe på den.. Så länge jag har ett objektiv att visa upp i affären hjälper de mig att fixa det utan självrisk. Så...tänk på det när du ska skaffa lite dyrare grejjer. Jag har hela tiden kört på lite mer standardhus och bättre objektiv.

  Men för att inte shoppa bort hela ditt sparkonto skulle jag köra på 550D, bra kamera men inte överdrivet dyr! Schysst prestanda och den har nog precis det du behöver.

  Starta med 50mm1,4 så kan du ta alla de där bildserna du pratat om. 1,4 är ljuskänslig och har bra autofokus, iaf har mitt det.

  Sen när du vill ta nästa steg så absolut ett L-objektiv. Vill du ta mer vidvinkel så finns det ju vidvinkel, EF 14/2.8L USM. MKt låg distrotion också! (Men ack så dyrt..!) :P

  Kram Mary

  SvaraRadera

Latest Instagrams

© L I V S G L I T T E R. Design by FCD.