En liten hälsning från vardagsrummet

fredag 6 januari 2012

Vi tar det mest lugnt såhär på morgonen när alla är lediga, eller ja..jag måste ju plugga lite innan jag kan ta helg men det tar jag lite, lite senare. Nu ska jag bara mysa med min lilla goding här brevid!

Vad har ni för planer för dagen?

Join the conversation!

 1. Är ganska ny läsare av din blogg! Gillar den mycket! Så fint ni verkar ha. Och din viktresa! Oj måste säga att du är verkligen snygg! Ser att du har tatueringar, du kanske har bilder av dom i bloggen som jag missat!
  Ha en fin dag! / Kristin från Söderhamn.

  SvaraRadera
 2. My Lovely Days; Hej och godmorgon tjejen! Men givetvis, jag hjälper mer än gärna om jag kan :)Känn dig för guds skull inte jobbig..för så känner då rakt inte jag att du är! (men inlägget kommer att bli lååååångt ;))

  Nu ska vi se, ska försöka svara i tur och ording ;)

  Det du kan tänka på när det gäller zoomobjektiv är att de inte alltid har bra skärpa på yttersta och nedersta zoom, om du förstår vad jag menar. Objektiven har alltid ett omfång där de har som bäst skärpa. Men där får man läsa på om varje objektiv. Bara en generell kommentar om du inte redan listat ut det själv. Sen är det lite så att "du får det du betalar för". Tamron är lite mer budget även om många anser att man får väldigt mkt för pengarna. Jag upplever att det här objektivet är lite som det vi pratade om innan 50mm 1,8. Det är ett riktigt bra budgetalternativ som har vissa nackdelar som jag nämner nedan (även om man kan få måndagsexemplar på dyrare objektiv också..men då ska de in och fixas asap hos säljaren/tillverkaren).


  Har hört mig för lite om Tamron 28-75 (har ingen egen erfarenhet), gogglade lite till och kom fram till detta:


  Tamron: Skärpemässigt verkar den vara lite sämre i kanterna när du är nere på 28mm men tyvärr även hela ytan uppe på 70-75 mm. Många upplever att den ger en varm färgåtergivning men det kan du justera om du fotar i Raw, då måste du dock ha bildbehandlingsprogram. Verkar ha sämre fokusering än Canon 24-70 och även problem med autofokus i miljöer med sämre ljus. Ett bra budgetalternativ till Canons 24-70 L-objektiv.

  Canon; Ett riktigt bra objektiv i toppklass (men det visste du redan). Det är dock tyngre än Tamrons objektiv ovan(om man bryr sig om det) och därmed något otympligare. Den har snabbare fokusering (jo den har autofokus) och den är även tystare precis som du skriver. Personligen tycker jag en bra autofokus är värt mkt. Jisses vad förbannad man kan bli när autofokusen inte fungerar och kryper upp och ner. Det är ju en del dyrare än objektivet ovan också och därmed ska man förvänta sig en hel del av det. Vet att det finns vissa kända fel med de här objektiven/måndagsexemplar men är det inte sådär perfekt krispigt och skarpt så lämna in för guds skull! Har du köpt ett objektiv för cirka 10-11 000 så ska man givetvis få ett perfekt objektiv. Det som är den större skillnaden verkar vara att canon har mkt bättre skärpa i ytterläge, dvs 24 mm och 70 mm gentemot Tamron. Där får du inte samma skärpa. Den verkar också ha bättre autofokus.

  Försäkring som jag köpt till mina kameror har jag köpt i samband med att jag köpt kameran, jag har handlat mina flesta objekt på JapanFoto där jag bor. Men säkerligen finns det på NetonNet. Kolla gärna med din hemförsäkring vad den täcker, det beror ju så på. Men det kan vara bra att kolla VAD försäkringen täcker. Jag kan tappa mitt objektiv i toaletten och de kommer ändå laga den åt mig. Det är bara stöld den inte täcker men där kommer min hemförsäkring in. För mig, som är lite sådär "hejsan å håsan" och som typiskt nog ramlar i vattnet med kamera, Wallor och "nya icke vattentäta klockan som kostade alldeles för mkt" är det väldigt bra med drulleförsäkring ;)

  Hoppas du fick någon lite klarhet i vad skillnaden är. Annars vet du vad som gäller....frååååga på ;)

  Kram Mary

  SvaraRadera
 3. Anonym: Hej på dej, och välkommen!! vad glad jag blir, jag har lite bilder på tatueringarna men dom är gamla och grå. Kanske skulle försöka ta lite kort på dom någon dag, vad jag har förståt så är det faktiskt en hel del som gillar det. Jag älskar att få pryda kroppen med färg, tycker det är vackert. Kram på dej!

  SvaraRadera
 4. Jaha då ska jag genast leta upp dom bilderna! Har själv en ful gammal tatuering! Som jag gjorde för 20 år sedan hua vad gammal jag kände mig genast! Gjorde den i Gävle när jag var 17 år, jag och tre brudar till. Vi gjorde samma alla fyra! Haha kan man ju skratta åt idag!! / Kristin

  SvaraRadera
 5. Anonym: Haha ja det kan ju bli lite tokigt ibland;) Det finns en hel del bilder, även på tatueringar jag gjort själv på min sambo mfl.

  Mvh L

  SvaraRadera

Latest Instagrams

© L I V S G L I T T E R. Design by FCD.