ENKEL & MYCKET GOD MARABOUFUDGE

onsdag 30 november 2016

God kväll fina ni! Idag har jag svängt ihop julens godaste fudge, denna är så himla krämig och god, den riktigt smälter i munnen, favorit fudgen helt klart! Just detta recept delade jag med mig utav för något år sedan i webbtidningen Eloge Magazine, gjorde en hel drös med julgodis till just julnumret, himla roligt! Dock har jag inget material kvar, inga bilder sparade så i år tänkte jag passa på att baka igenom alla recept igen och fotografera nya fina bilder till alla bakverk. Älskar att få fylla upp recept arkivet härinne med fina bilder och grymma recept!

god fudge, godaste fudgen, krämig fudge, marabou fudge, julgodis

Hemligheten med denna fudge är att man använder sig utav marabou choklad, den vanlig mjölkchokladen istället för bakchoklad! Fudge kan ibland vara riktigt lurig och svår att få till, speciellt rätt konsistens, den helst inte vara för "sockrig" eller smula enligt mig, denna blir sådär mjuk, fast och len i konsistensen! Nej nu får jag sluta babbla, här kommer receptet:

god fudge, godaste fudgen, krämig fudge, marabou fudge, julgodis, recept

DU BEHÖVER

3 dl socker
3 dl grädde
1 dl sirap
50 g smör
150 g marabou

SÅHÄR GÖR DU

Koka upp socker, sirap och grädde i en kastrull, låt sjuda på medelvärme tills du kan göra kulprovet. Smeten blir lite segare och mer brun i färgen när det börjar bli dags för att testa om du kan göra en kula av smeten genom att ta litegrann på en sked, sänka ned i kallt vatten. Tag av kastrullen från plattan, rör ner smöret, ställ sedan tillbaka kastrullen på plattan igen i ca 2 minuter under omrörning. Nu tar du av kastrullen från plattan igen och tillsätter den hackade chokladen, rör om och bred ut i en form täckt av bakplåtspapper. Vill du ha tjocka fyrkantiga bitar så tar du en sockerkaksform, ca 3x1,5dm, sedan ställer du smeten i kylen för att den ska stelna. Skär i så stora bitar som du själv känner för och förvara sedan i kylen!



Är det något ni undrar över så lämna en kommentar så 
svarar jag så fort som möjligt, ha de gott!

Follow

Join the conversation!

  1. Hallå där!
    Men åååå det där lät ju som något vi i den här chokladälskande familjen skulle gilla...
    Jag brukar inte göra så mycket eget julgodis men det där kanske jag borde testa...;)
    Super fina bilder!
    kraaaaaam

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oh men ja! Dom är supergoda så testa och återkom gärna med ett omdöme =D kram kram

      Radera
  2. Å farligt gott ju ;-)
    Kram Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Livsfarligt ^^ Risken är nog att det blir fler satser innan jul! Kram kram // Louise

      Radera
  3. Himmel så gott det lät. Jag och äldsta dottern älskar fudge så vi måste testa detta recept när hon kommer hem från Thailand. Och vilka fina bilder. Kram Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja dom är verkligen jättegoda, lite smak av knäck kan jag tycka men mjuk och len i konsistensen! Det tycker jag verkligen ni ska göra, återkom gärna med ett litet omdöme, vad ni tyckte om dom. Tusen tack för det, roligt att du gillar mina bilder, det värmer. Kramar Louise

      Radera

Latest Instagrams

© L I V S G L I T T E R. Design by FCD.