FÖRE & EFTER - MÅLA ÖVER STRUKTURTAPET MED KALKLITIR

måndag 3 april 2017

kalklitir, före efter bilder, renovering, 1920 tals hus
EFTER
Här kommer ett inlägg med en hel drös med bilder ur mobilen, har fått så otroligt många frågor angående väggarna i Lovelias hörna efter vi renoverade sovrummet, i Maj förra året köpte vi ett gammalt vackert hus läs (HusNo2-Björkallén) med stort behov av renovering. Tänkte sakta men säkert börja visa er lite härinne (inlägget finns sedan tidigare på Styleroom), före/efter bilder på allt vi lyckats åstadkomma sedan i Maj förra året! 
Så nu kör vi, trots att det tar emot att lägga upp så dåliga bilder, men ni får ha överseende med det, lätt att vara efterklok och här gick det fort i svängarna, vilket innebär, snabba mobilbilder utan en tanke på bättre dokumentation. Typiiiiskt mig!
kalklitir, före efter bilder, renovering, 1920 tals husFÖRE
Och såhär såg då en av väggarna ut innan projektet startade! Detta rum blev ett test-projekt, det är strukturväggar x2 med en fototapet/slät mitti på väggarna, dom andra 2 väggarna i rummet har liggande träpanel! Min första tanke var att kalklitir möjligen kanske kunde fixa detta rum relativt enkelt & det fungerade ju utmärkt!
kalklitir, före efter bilder, renovering, 1920 tals husEFTER FÖRSTA OMGÅNGEN MED KALKLITIR
Här håller färgen håller på att torka, när väggen är i samma nyans, alltså ljusare är det dags för att måla nästa omgång, det brukar torka ganska snabbt, på några timmar bara! Perfekt för den ivrige, alltså hon här bakom skärmen...
kalklitir, före efter bilder, renovering, 1920 tals hus
VÄGGARNA EFTER 3 STRYKNINGAR
3 omgångar med kalklitir tog det för att täcka strukturtapeten samt fototapeten, trodde det skulle vara på gränsen till OMÖJLIGT att dölja den släta delen mitt på väggen men resultatet blev förvånansvärt bra! Sista omgången gjorde jag som kryss på måfå över hela väggen för att få lite mer liv, lite betongkänsla och ett lite ruffigare stuk!
Image title
Träpanelen är endast målad 2 svängar, det räckte gott! Vill ni veta mer, inköpsställen osv kika in på instagram: @livsglitter (taggar i bilden visar vart ni hittar det mesta) sänghimmeln är hemmasydd, precis som dessa små stjärnkuddar på bilden här längst ned! Nyansen av Kalklitir heter San Saccaria, i det gamla sovrummet på lilla laritstorp målade jag med nyansen Palladio, den kan ni se här: Kalklitir Palladio - Sovrummet
Fler prickar ska upp på väggen, dessa på bilden ovan är av vinyl & fungerar utmärkt på även kalklitirväggar som vanliga tapetväggar. 

Ha en fortsatt fin måndag, så hörs vi snart igen,
hoppas jag!
//L

Join the conversation!

Latest Instagrams

© L I V S G L I T T E R. Design by FCD.