SLOW BLOGGING

torsdag 2 februari 2017


Hej på er! Nu var det länge sedan igen, visste ni föresten att det finns något som kallas Slow Blogging? Det handlar lite om att inte bara skapa inlägg bara för "att" skapa något, utan göra det mer sällan när man verkligen har något att berätta eller visa. Genomtänkta inlägg, bilder osv. 

Är lite för och emot, är ju faktiskt en ganska så impulsiv människa så skulle väl egentligen kunna blogga flera gånger om dagen, som förr, men just nu känns detta mer som en riktig slow blogging blogg eftersom det kan gå långt mellan inläggen!

Renovering, bebis, vildingarna och livet måste få gå före, trots att jag så gärna hade velat dela med mig av allt som sker. Men den tiden kommer, då jag kan fokusera lite mer på mitt. Johan ska nämligen börja vara pappaledig på fredagar och kan nog inte med ord förklara hur skönt det ska bli, att få några timmar att fixa med sånt som måste fixas ostört! Speciellt när det kommer till företaget, det behöver lite kärlek, precis som jag själv måste få känna att det händer något, utveckling...

Just nu är det precis som att man får igen för allt man gjort, läs (höggravid, renovering, bebisbubbla) tröttheten kommer som en käftsmäll rent ut sagt, vilket bidrar till att det blir svårt att hålla fokus, känna inspiration och kreativitet, eller ja, kreativ det är jag nästan alltid kvällstid, förmiddag fungerar inte alls för mig, hela dagarna kan gå och det känns som att man bara vandrar runt utan att få något vettigt gjort. Eller ja, jag får mycket gjort men det är inte pga något skönt flow som man känner kvällstid när just det där "flowet" brukar kunna infinna sig. Usch vad jag babblar nu, men antar att det är mycket som måste ut...

Kan väl sammanfatta det som att, vissa dagar är energin på topp och vi får hur mycket som helst gjort, men vissa dagar är man så trött att ögonlocken bara faller ned såfort den får chansen. Samtidigt som jag är extremt rastlös och vill få massor av saker att gå i lås, samtidigt kan jag vara för trött för att orka ta tag i det. Trött och rastlös, värsta känslan som finns...

Jag mår helt enkelt bäst av att få hålla igång, få massor av saker gjorda, vara kreativ, produktiv, varje dag är en ny chans att komma framåt i livet, så ser jag det. Snacka om att man blir skapligt irriterad när orken tryter, att ligga på soffan är inte min grej helt enkelt...

Men jag antar att jag någonstans måste lära mig att balansera livet, det är väl antagligen därför det blir såhär, för att man kör på i 120 för att det är så roligt och för att det känns så underbart när man har den där energin, men sen kan det ta tvärstopp och då mår man inget vidare istället. Vart finner man balansen, och hur lyckas man hålla den? 

Och ännu värre, är jag så ivrig på livet att jag inte ens
hinner känna av att jag lever det?


Join the conversation!

 1. Tror mest på att blogga när man känner för det :). I slutändan blir det nog bäst då :)

  SvaraRadera
 2. Jag är nog en sån där bloggare som bestämt sig för att blogga varje dag, utan att det alltid är så genomtänkta inlägg... Din blogg är väldig inspirerande och alltid så fina bilder, förstår att din tid tryter du måste ha fullt upp med allt nu, var rädd om dig bara. Kram Suss

  SvaraRadera
 3. Gokväll fina du!

  Här har du en slow blogger just nu;) Bloggar när tiden finns. Förstår din frustation när man vill mycket men orken tryter. Det där med att hitta en balans är inte alltid så lätt men man får pröva sig fram:) Jag är ju också inne på samma spår som dig, att hitta en balans i livet:)
  Heja dig!
  Skickar massor av styrkekramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att höra, att vi är på samma spår, att finna den där balansen som faktiskt är såååå viktig! MEN svår att hitta! Kramar

   Radera
 4. Hej fina du <3
  Har med läst om det och känner att för mig är det viktigt att även ha ett budskap.
  Nu har jag ju verkligen blotat mig den senaste veckan och det har varit skrämmande men samtidigt väldigt befriande.
  Du tar väldigt vackra bilder och skriver med eftertänksamhet.
  Kram Anna

  SvaraRadera
 5. Det är skillnad på kvantitet och kvalitet tycker jag, vilket detta inlägg i sig ju är ett bevis på. Så himla bra skrivet (kvalitet så in i bängen!)! Men olika sorters bloggar attraherar olika sorters läsare. Själv tycker jag att många av de bloggar som uppdateras ofta för det mesta är ytliga och tråkiga så jag föredrar absolut "slow blogging". Men så har jag heller inte tid att hålla koll på vad en massa bloggare håller på med (och köper) om dagarna utan vill hellre lägga den lilla tid jag har på att läsa sånt som får mig att tänka, reflektera och kanske känna igen mig. Men de bloggar som uppdateras ofta, med kortare och mer ytliga inlägg, tycks dra till sig många läsare så för den som satsar på en bloggkarriär är det kanske rätt väg att välja.

  SvaraRadera
 6. Lev livet & njut .....
  Det går ju inte i repris!

  /Kram

  SvaraRadera

Latest Instagrams

© L I V S G L I T T E R. Design by FCD.