DAGENS MOBILPICS - EN DEL AV KÖKET FÖRE & EFTER

lördag 3 december 2016

kök, spis, gorenje classico, renovering, före, efter, 20-tals villa, dalarna

God kväll kära ni! Optimist som man är trodde jag såklart att jag skulle hinna med några inlägg från den där kalendern jag nämnde imorse, men vet ni vad, jag tror allt att jag skippar den delvis nu under december, något datum och någon utmaning här och där kommer jag nog välja ut istället!

Men istället tänkta jag passa på att visa lite från "renoveringskaoset" igen, lilla Björkallén, här är det full rulle må ni tro och spisen har efter MYCKET om och men kommit på plats! Företaget vi beställde ifrån är under all kritik, hua! Men det är en annan historia som kommer i ett senare inlägg och tusen tack till svärfar som hjälpte oss att koppla in den, kanske blir det till och med lite julmat lagad här i år, eller skriver man iår?

kök, spis, gorenje classico, renovering, före, efter, 20-tals villa, dalarna

Tänkte att det kunde vara kul att få se lite bilder på vägen, under renoveringen, samt här nedan hur det såg ut efter vi rivit ut det gamla köket delvis. Köket är väldigt öppet och luftigt, där till vänster kommer man direkt in i vardagsrummet, himla trevligt att kunna laga mat samtidigt som man har uppsyn över vardagsrummet! 

Vi valde att spara dom gamla skåpen, flytta en sektion med lådor hit till spis-delen av köket, ta bort diskho för större arbetsyta, diskhon har vi till höger om denna bild, vilket ni kan kika på här: Före & efter i en liten del av köket. Kaklat, gipsat, målat och spårat för ny el, nytt golv är också inlagt, ett rutigt vinylgolv, vilket ni också kan se i inlägget jag länkade här ovan. Knoppar och handtag bytte vi också ut till mer antika och ruffiga sådana! Nu ska bara lite taklister och latex på plats här sen så...

kök, spis, gorenje classico, renovering, före, efter, 20-tals villa, dalarna

Det känns verkligen helt galet att kika på dessa "renoveringskaos" bilder, tänk att det verkligen har sett ut såhär, bara för några månader sedan! Det galnaste av allt var nog att man var höggravid mitt uppe i allt, som jag skrev där i Maj månad, kanske inte det bästa att ta sååååå stora beslut som ett helt nytt hus mitt under en graviditet, men ibland dyker det bara upp saker man bara inte kan släppa för allt i världen. Precis så var det med detta hus, har ju i så många år smygkikat och drömt, sett potentialen med det, hur mysigt och charmigt det skulle kunna bli efter lite omsorg och kärlek...

Och det bästa av allt var väl att min andre hälft var till och med MER på än mig som ändå började vackla där för en sekund eller två, det är ju som sagt ett galet stort projekt att renovera ett helt hus själva, undrar hur många gånger jag skrivit ordet galet nu, men men, även fast att det är väldigt tufft mellan varven med ungar, 2 hus, jobb och kaos så tror jag ändå någonstans att vi kanske ror hem det tids nog. 

Eftersom både jag och Johan gillar att pyssla som jag kallar det, men det är ju så mycket mer än så, så funkar det faktiskt. Hade vi inte varit så hade det nog varit kört förlänge sedan och många vara nog liiiiiite oroliga att vi inte skulle orka, mycket förståligt, men vi försöker pausa mellan varven, trots att ivern är där hela tiden. 

Tror det är extremt viktigt att bara släppa allt för några dagar, fokusera på något annat än, spackel, färg och annat pyssel. För att vi ska hålla ihop, in i det sista, tills det är klart. Vårt lilla Björkallén.


Follow

Join the conversation!

 1. Vad fint det blev. Jag ska läsa ikapp lite hos dig. Ha en bra andra advent Kraaam Pia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, va roligt att du tycker det! kramar Louise

   Radera
 2. Vad duktiga ni är! Och så fint det blir. Det är verkligen ett stort projekt att renovera själv. Vi har själva ett hus från 1800 talet så jag vet vilken tid och kraft det tar. Men det blir ju så fint så det är värt det. Ha en fin dag. Kram Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket, va roligt att du tycker det! Ja det är det verkligen, roligt men slitigt! Oh förstår det, man måste ju renovera försiktigt också så man inte förstör fina gamla detaljer! Tack för titten och ha en fin dag, kramar Louise

   Radera
 3. Finns det fler bilder på huset som du skulle vilja lägga upp? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst, det kommer med tiden, ett helt hus till har vi att visa ^^

   Radera
 4. Ååh va spännande!!:)

  SvaraRadera

Latest Instagrams

© L I V S G L I T T E R. Design by FCD.