Rädd för att misslyckas?

onsdag 13 januari 2016

Läste tidigare idag ett intressant inlägg hos bloggkommentatorerna om att hitta självförtroendet, att våga och varför man tänker "jag kan inte" eller "detta klarar jag inte" osv. Hur man bär sig åt för att tänka annorlunda, dom efterlyste även tips och att "det värsta som kan hända är att jag misslyckas" inte är något hjälpsamt tänk i det hela. Vilket jag bara kan hålla med om!


Fastnade verkligen i det här, försöker sätta mig in i det själv eftersom jag inte är någon som tänker i dom banorna, att jag INTE kan, snarare tänker jag som så att allt går bara man vill och kämpar för det! Bara man tar sig tid och försöker med hela hjärtat, men då måste det finnas ett helhjärtat intresse för vad det är man ska ta sig för också.

Vi är alla olika och själv har jag riktigt svårt för att sätta mig in i den situationen, att man tänker "jag kan inte" så fort man ska ge sig på något nytt och främmande. Ser det mer som en utmaning, ett sätt att lära sig mer i dom flesta fall, visst att jag också varit sjukt nervös inför något nytt men samtidigt har jag alltid haft tron om att allt går bara man vill, bara man tar sig tid och engagerar sig till fullo.

När det kommer till kreativa projekt, vilket har blivit en del genom åren, hade jag kunskapen innan? Nej, men vill man så kan man helt klart lära sig det man behöver för att förverkliga det man vill göra. Som t.e.x bordet här till vänster, suktade länge och väl efter Day homes vackra avlastningsbord (flera år sedan nu) men kom fram till att det kan väl inte vara så svårt att göra ett själv?!!


Där fanns det aldrig några tankar om att "jag kan inte" utan endast "jag vet att det går" men att det kan ta tid och krångla en hel del på vägen...

Alla misslyckas vi någon gång men är det hela världen? Ska det förhindra oss att försöka igen eller vara rädda inför nya äventyr? Nej, det tycker jag låter väldigt osunt och inte alls som ett roligt liv. Så mitt enda tips till hur man förändrar tänket "jag kan inte" är nog att tänka: allt går bara man vill och "det här fixar jag" eller "jag vet att det går" men utan inspiration, ett tänk att "jag kan inte" och utan ett helhjärtat intresse för det man är lite rädd för men ändå vill ge sig på, ja då går det nog bara åt ett håll...

Du kan visst!!!

Join the conversation!

Latest Instagrams

© L I V S G L I T T E R. Design by FCD.