FULL RULLE & RAW FORMAT

fredag 11 januari 2013~ Små busfrön ~


Tjingeling Fredag!

Försöker så fort det finns lite tid över att titta mer på min nya kamera, vi kommer inte helt överens än men det kanske beror mycket på att jag knappt fått tid att sitta med näsan i instruktionsboken. Just autofokusen och jag är inte helt överens, ska läsa på mer...fniss...

Sen har jag också funderat kring RAW format, om man kanske skulle ge sig in på detta nu. Men har testat och det verkar som att mitt PS inte har någon Camera Raw, eller kanske inte för den kamera modell jag har? Någon som är lite haj på detta får gärna göra sig hörd! 

För övrigt har jag mer än fullt upp just nu, deadline för tidningen här i dagarna, börjar plugga på måndag, två busar att ta hand om & såklart huset. Jag ska nog sätta mig ner och verkligen tänka efter vad det är jag skall satsa på, för att plugga heltid, jobba som timvikare samt för tidningen och som inredningsförsäljare går nog inte riktigt ihop. Plus två barn, hus, blogg, renovering och diverse projekt kan nog lätt leda till att det snart bär riktigt ordentligt utför. Så en tankeställare & en prio lista skall göras, och det är snart!

Det blir lätt att man glömmer sig själv mitt i allt, 
och mindre tid till det man verkligen älskar att göra.

Join the conversation!

 1. En nyare version Photoshop ska innehålla Camera Raw. Camera Raw ska öppna sig automatiskt när du väljer att öppna en Raw-fil i Photoshop. Om du läser instruktionsboken så ska du kunna hitta var någonstans du ställer in kameran på att fota i RAW-format.

  När du väl börjat med Raw kommer du aldrig kunna sluta:) Lycka till!

  Hoppas du får ihop din vecka och ha annars en bra helg!

  SvaraRadera
 2. Josephine: Aha, har CS3, det kanske är för gammalt?! Jo hur man ställer in det vet jag, har så det både blir raw och den vanliga. Dock tar det ju så mycket av minneskortet.

  Vill verkligen lära mig det där, får söka lite på google få se ;)

  SvaraRadera
 3. Kan verkligen tipsa varmt för Moderskeppet Guld. 99. Kr i månaden men då har man fri tillgång till alla deras videos om foto och redigering och det är måååånga kurser. Finns bl.a en video om just RAW. Jättebra!

  Ha en skön helg, kram!
  Pernilla

  SvaraRadera
 4. http://www.moderskeppet.se/bildbehandling/filformat.php

  Dem är riktigt bra att förklara saker och visa hur man gör. Rekommendation om man gillar att fota och leka i ps :)

  SvaraRadera
 5. Vilka fina bilder du bjuder på. Den där klänningen/tunikan har min dotter med, så otroligt fin

  Kram Teres

  SvaraRadera
 6. Hej Louise!

  Det är så härligt att gå in på din sida och titta... skrattar lite för mig själv när det gäller dig och kameran, jag känner detsamma, har dock "bara" en Nikon D5100 ;-)

  Du är välkommen att titta in på min sida om du vill..
  www.vitaestilo.se

  Kram
  Helen

  SvaraRadera
 7. Vilken underbar blogg du har. Å vad jag har mycket att läsa nu!

  SvaraRadera

Latest Instagrams

© L I V S G L I T T E R. Design by FCD.