ADVENTSFIX

onsdag 28 november 2012~ Ett av kökets fönster har fått sig en liten stjärna ~

Här hemma på laritstorp har adventsfixet smått satt igång, stort fan av rött och lull lull är jag icke men lite julig känsla får man till ändå. Stjärnor krispigt vita & svarta i fönstren, stjärnor här och var i naturmaterial, kanske en liten söt julkalender i form av papp påsar hängandes över en vägg. Massor av ljuslyktor & vackra ljusslingor. Gran? Ja nog blir det en gran alltid, men kanske inte med röda kulor & glitter i...fniss...

Hur pyntar ni ert hem?

Join the conversation!

 1. Här har du en som numera är ett stort fan av julen MEN inte av rött, precis som du säger. Men vad är det egentligen som säger att det ska vara rött till julen? Undrar just om det verkligen hör till någon sorts tradition? Jag vet inte.

  Här hemma är det samma i år igen. Vitt, silver, grått och natur. En stor ädelgran tar vi in närmare jul och en massa minigranar nu. Stjärnor i fönstren eftersom jag är allergisk mot stakar. Och nog sjutton blir det jul hos oss ändå.

  Kram Teres

  SvaraRadera
 2. Teres: Haha härligt! Jadu jag vet faktiskt inte, när man tänker på det så är det ju lite underligt att det faktiskt är så, att man automatiskt tänker på rött när man hör ordet jul?! Jag gör det!

  Men jag tror det är lite på vilket vis man är uppväxt också, i min familj så har det alltid varit mycket rött, tomtar och lull lull genom åren, sedan barnsben och det är väl det man minns och relaterar till jul.

  Ja stakar har jag lite, lite svårt för också. Dock såg jag att det fanns riktigt snygga svarta här i lilla byn i en mindre bygghandel. Men jag vet inte riktigt, trivs bra med mina stjärnor.

  Ädelgran, barrar dom mycket?

  Stor kram!

  SvaraRadera
 3. Nä, ädelgranen barrar inte. Men det är klart, slutar du vattna så dör ju alla granar och barren faller av. Men de har stora och mjuka barr sen är den mer allergivänlig

  Kram Teres

  SvaraRadera
 4. Mysigt du gjort:)
  Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se

  SvaraRadera
 5. Idag var jag på Åhléns. De hade så fina små ljusslingor, såna man kan hänga på en gren, stege eller lägga i en glasvas. Det gillade jag. Jag är inte mycket för rött, din stjärna var så fin!

  SvaraRadera
 6. Har inte haft rött pynt på flera år! Här är det vitt och silver som gäller! Lite gröna smågranar och en julgran ska vi ju ha frågan är om det ska vara en riktig skogsgran eller ädelgran!
  Jag har en fråga hos mig hur man får sina blogginlägg in i fb! det kanske du vet?
  Du har verkligen ett fint hem!
  Kram Helena

  SvaraRadera

Latest Instagrams

© L I V S G L I T T E R. Design by FCD.