Riktigt goda frukostbullar, lägger ut receptet till den som är
sugen på att lyxa till det en lördag som denna.
75g smör
5dl Mjölk
2 tsk salt
2 msk Honung
50g Jäst
12 - 14 dl vetemjöl ( Jag blandade med vetemjöl special )
Gör såhär:
Smält smör, tillsätt mjölk, salt och honung. Värm tills fingervarmt. Smula jästen i en bunke och häll över det ljumna degspadet. Rör om så att jästen löser upp sig. Tillsätt det mesta av mjölet och knåda degen slät och smidig. Låt degen jäsa övertäckt i 30 min. Dela degen i 20 lika stora bitar. Låt bullarna jäsa övertäckta på plåt i ytterliggare 30 min. Pensla bullarna med ägg och strö över vallmofrön.
Grädda i mitten av ugnen i 225 grader, ca 8-10 min.
Låt bullarna svalna på galler under bakduk.
Åh de ser fantastiskt goda ut, kram
SvaraRaderaJättefin blogg du har! Hittade hit precis;)
SvaraRaderaTrevlig helg
Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se