Choklad & Kokosrutor

söndag 25 mars 2012



Helt klart ett av dom bättre recepten jag provat, gudars så goda dom blev. Som en krämig kladdkaka under och tosca över med en liten knäckig smak. Mmmmm! Inte ett dugg LCHF med andra ord men vad gör det, är inte super noga på helgerna med det där, vet att det var någon som undrade om recepten här inne är LCHF, nepp, bara om det står att det är det. 

Sedan kan jag ju även passa på att nämna att jag kör min egen variant, mer grönt och kött. Inte massor av såser och mängder av grädde, utan protein och grönt. Jag äter det jag tycker om helt enkelt, jag har aldrig ätit pasta, ris och potatis i hela mitt liv ( med några få undantag, finare middagar då man inte gärna vill vara oartig ). Har aldrig tyckt om det, och fick ofta höra som barn att "alla barn äter pasta" men inte jag med andra ord.

Så nu har vi det klart, jaja skippa snacket, här nedan har ni receptet.
Tjingeling!

Chokladkaka
175 g mjukt smör
3 dl strösocker
1.5 dl kakao av god kvalitet
0.5 dl ljus sirap
1 nypa salt
3 st ägg, ekologiska
1.5 dl vetemjöl

Toscasmet
75 g smör
1.5 dl ljus sirap
0.75 dl matlagningsgrädde
3 dl strösocker
200 g kokosflingor 


1. Chokladkaka
Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör och strösocker vitt och krämigt.
3. Rör ner kakao, sirap och salt.
4. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
5. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten.
6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30–35 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig.
7. Låt kakan svalna.

8. Toscasmet
Smält smör, sirap, matlagningsgrädde och strösocker till i en kastrull och koka samman 5 minuter.
9. Tillsätt kokosflingor och låt koka upp.
10. Häll toscasmeten över kakan och grädda ytterligare 10 minuter.

Receptet kommer från Recept.nu.


Follow Me on Pinterest

Join the conversation!

  1. Åh va gott det ser ut, det måste jag nog testa på:-)

    Kika gärna in hos mig, har en tävling i samarbete med Eco Wallpaper, men fina tapeter i potten:-)

    Ha en fin söndag!

    Kram Emma

    SvaraRadera
  2. Ser sjukt gott ut, men jag har fortfarande ett halvt berg av macarons kvar att äta upp sedan senaste bakorgien så det här receptet får vänta...

    SvaraRadera
  3. åh älskar kokos och choklad så detta skulle vara perfekt med en bit i munnen nu,yummi

    SvaraRadera
  4. Åh gudars..vad detta lät gott!! Måste absolut testa!

    Ha en fin kväll!!

    Kram

    SvaraRadera

Latest Instagrams

© L I V S G L I T T E R. Design by FCD.