God morgon livsfrågor

torsdag 5 januari 2012


Kikar in lite snabbt såhär på morgonkvisten, snart ska vi ut och pulsa i snön och iväg till dagis. Senare idag ska jag iväg till tandläkaren...buhu...inget man direkt gör frivilligt. Jag är alltid livrädd för att dom ska dra ut någon tand, min värsta fasa!

Och massa plugg får vi ju inte glömma, känns som om jag svämmar över av etiska frågeställningar. Men det är intressant, finns många ämnen inom detta och vad är rätt och fel egentligen?

Exempel på detta är tex abort, man får göra abort till v 22 och i v 23 så räddar man barn som föds för tidigt. Att 1 endaste vecka kan betyda så mycket för liv och död, det är hemskt när man tänker på det. Själv vet jag inte riktigt vart jag står i den här frågan, men någonting inom mej säger att det är fel. 

Det blir ju riktigt krångligt, alla människor har rätt till självbestämmande, rätt att göra vad vi vill med våra kroppar och liv. Men ett liv i magen då? Är inte det ett liv? Tar man då inte ifrån det lilla livet dess rätt att leva? Dess självbestämmande?

Ja som sagt, man kan vrida på det här hur som helst.

Join the conversation!

 1. Du är så jäkla duktig som pluggar och har barn.. Mitt plugg stod mig upp i halsen alla mina 4,5 år och jag fattar inte hur du klarar av att vara mamma,driva projekt, fota och studera samtidigt. Superkvinna!

  SvaraRadera
 2. Mary: Usch jag förstår vad du menar, jag trivs super med att plugga men vissa dagar är väldigt jobbiga. Det gäller att vara strikt ( ialf jag ) annars går det åt skogen. Men vissa dagar är det så mycket annat man vill hinna med som olika nya projekt mm.

  Och att driva en blogg, bara det känns ju som ett minst sagt halvtidsarbete det med. Men jag gör det för att jag älskar det och för att det är kul! Därför kämpar jag med att få rutiner här hemma så att jag kan genomföra det jag vill ;)

  Tack för dina fina ord, du skriver jämt så snällt. Kram!

  SvaraRadera
 3. Ja, det finns många svåra frågor utan svar... Tror dock det är bra att fundera och ställa de svåra frågorna ibland. Vi kan inte göra allt, men vi kan göra något för en bättra värld.
  Sprida glädje till exempel! :)
  Det gör du!!!

  SvaraRadera
 4. Ja livsfrågor är verkligen intressant, förstår att du har huvudet fullt av funderingar.
  Just det med abort är jag ganska bestämt emot, inte abort i sig, utan så sen abort. Nu är det visserligen inte fri abort så länge men ändå. När jag fick mitt första barn var det en tjej som fick sin dotter i v 23. Den flickan lever och mår bra och är nu nästan 9 år gammal, enda menet av den tidiga förlossningen är glasögon... Känns totalt galet att så pass färdiga barn kan aborteras. Det är ju redan barn liksom...

  SvaraRadera
 5. På landet mot skogen: Precis det var det jag ville komma fram till, och just det att barn föds i vecka 23 och överlever. Att 1 veckas skillnad kan dra en gräns om ett liv får leva eller ej, det är hemskt!

  Ja dom är redan barn, en människa. Det är dom redan flera veckor innan v 22. Men som sagt det är riktigt svårt det där, själv skulle jag nog inte klara av en abort, som det känns i hjärtat.

  Tack för att du delar med dej, jag tror många avstår denna form av frågeställningar. Lite obehag, men jag tycker det är viktigt att få prata och se hur alla andra tänker.

  Alla får tycka och tänka precis vad dom vill, ingenting är rätt eller fel. Och jag accepterar allas åsikter MEN jag kanske inte tycker om allas. Så är det.

  Kram till dej!

  SvaraRadera

Latest Instagrams

© L I V S G L I T T E R. Design by FCD.