Macarons & Kamera problem

fredag 30 december 2011


Min mani på att göra macarons har inte gett med sej än, älskar att få göra dessa små ljuvliga skapelser. Igår försökte jag mej på vita men dom blev något missfärgade, ska prova ikväll igen.
Det är ju så mysigt att baka, speciellt på kvällarna när det är lugnt och skönt i huset.
Mums

Ja och sen var det det här med vilken kamera jag ska välja, för allvarligt..Inte tycker ni väl att jag ska köpa fler objektiv till min lastgamla Nikon d40? Själv känner jag att det inte är värt det..

Varför vill jag byta upp mej?
Jooo dels vill jag ha en kamera som är mer ljuskänslig och har bättre ISO då jag tycker att min nikon ger ganska brusiga bilder. Sedan är det formatet på bilderna, större skulle sitta fint då det var nöd och näppe att bilden till tidningen Lantliv funkade.

Är det någon här som sitter på lite kunskap så hjälp mej gärna, kamerorna jag har funderat och läst nätterna långa om är Nikon 7000 & Canon d7. Jag måste nog nästan iväg och känna lite på dom och jämföra, inte för att jag är ett dugg säker på om det blir någon av dom.
Sååå svårt!! Och jag som är världs sämst på att bestämma mej!

Snart får lilla familjen lite besök av barnens morfar, senare beger vi oss in till staden för att fixa med Magnus bror och hand tjej. Perfekta fredags sysslor med andra ord..tjhiipp

Join the conversation!

 1. I'm väljer mellan ny kamera och ny optik så tycker jag absolut att du ska satsa på ny optik. Det är objektiven som gör skillnad. För att få bort brus i bilderna behöver du inte nödvändigtvis högre iso-funktion. Ett eller flera ljuskänsliga objektiv samt en blixt med vinklingsbart huvud är en varm rekommendation. Blixten gör under om man fotar inredning. Är det mer vidvinkel du är ute efter kan du alltid förlänga objektiven. När det gäller valet mellan Canon och nikon är det mer en fråga om vana och smak, både är bra tillverkare. Men jag rekomenderar såklart Canon :)

  Lycka till!

  SvaraRadera
 2. Hej Louise!
  Nu har jag gjort en ny header tack vare din beskrivning. Mannen installerade windows på vår mac så nu kan jag jobba i Photoscape, jippie!

  Tack för att du är så osjälvisk och delar med dig av din kunskap <3

  Kram Mia

  SvaraRadera
 3. Ja, det är verkligen härligt att baka! vad roligt med ny kamera.

  SvaraRadera
 4. Trevliga "bekymmer" att välja kamera. TYvärr är jag inte mycket till hjälp att rekommendera något.
  Nu fick jag lust att testa macarons igen, jag har bara misslyckats när jag gjort de tidigare. Men övning borde väl ge färdighet :)
  Vilken fin bild du har på dig och ditt öga i headern.
  GOTT NYTT ÅR!
  Linda

  SvaraRadera
 5. Har du nu redan Nikon innan rekomenderar jag att du fortsätter med den, det rådet fick jag! Nikon D7000 är en mycket avancerad kamera som du kommer älska, se bara på min bild på pepparkakshuset Iso1600 och jättefin i kvalitén. Jag skulle satsa på den och den finns med ett kit-objektiv som är 18-105 som är mycket prisvärt. (jag har ett 18-220 + ett 1,4/50 till min och det är helt perfekt)

  Lycka till med kamera köpet!

  ps. du undrade om den D800 som jag nämnde, som kommer den är en uppföljning av d700 (datum ej satt än när den kommer) och priset hamnar nog på över 25000 krs klassen om jag får gissa! En riktig proffskamera;)
  Men drömma måste man ju!:))

  KRAM

  SvaraRadera

Latest Instagrams

© L I V S G L I T T E R. Design by FCD.