Liten blir stor..för..stor..för..snabbt!

tisdag 22 november 2011


Min älskade lilla fis som börjar bli stora killen och snart ska börja dagis ( mamma smått nervös ) men det ska nog gå bra. Han har ju storasyster i närheten.

Det slog mej att vi måste börja planera inför dop snart, det är ju helt sjukt att vi inte hunnit döpa Theodor än. Vilken ålder hade era barn? Eller är det någon som kanske inte ens är döpt?

När vi var små så döptes vi när vi var några år gamla. Det gick fint det också. Det jag funderar över nu är om vi ska ha en namngivelsefest eller ett riktigt dop i kyrkan och allt.

Någon som haft en namngivelsefest? Ni får gärna tipsa mej.Join the conversation!

 1. Godmorgon vännen.
  Vi döpte Ella när hon var 5 mån,och vi döpte henne utan för vårat hus,har en jätte mysig liten gräs plätt utan för porten och där dekorerade vi med plockade blommor,(massor med hundkex och grannen plockade av alla sina pensér =).
  En kompis till mig är präst så det blev väldigt personligt,enkelt och fint,plus att vi hade 25 grader varmt och strålande sol.
  Själv är jag döpt i momrmor och morfars vardagsrum ha ha.

  Kram Thess

  SvaraRadera
 2. Vi har varken döpt Jack eller Jason, resp. 2 år och 6 månader. Men vi SKA.. är det väl tänkte. Är också i valet och kvalet om namnfest eller köra dopet fullt ut.. Bägge på samma gång blir det iaf! =) Inte lätt det där!

  Kram

  SvaraRadera
 3. ohh vad mysigt det lät!! kanske att vi siktar på en liten namngivelsefest hemma mot sommaren, det skulle vara så mysigt<3

  SvaraRadera
 4. Kolla in dessa inlägg:

  http://sandrasjunnesson.blogg.se/2007/august/lyckat-namnkalas.html

  http://sandrasjunnesson.blogg.se/2010/april/tack.html

  Vi har haft namngivning för båda våra barn och det pga att vi inte är troende och inte känner oss bekväma att döpa in våra barn i svenska kyrkan när vi själva väljer att gå ur den.

  Namngivningen har varit lika mysig som ett dop i kyrkan (om inte mysigare). Vi har låtit barnens fadder ("gudmor") hålla i själva cermonin och sen har vi haft livesång, och sen det klassiska fikat och en massa presenter :)

  SvaraRadera
 5. Underbart söt han är =)

  tipsar också om en utlottning hos mig på Bromans Bravader.

  Kram

  SvaraRadera
 6. Hej hej!
  Vi döpte vår lilla skrutt i slutet av vintersäsongen, när han va ungefär 4 månader gammal. Vi ville ha det i fjällmiljö (för där är han gjord hihi). Jättefint dop, och det kom många fler än vad vi hade kunnat tro. Efteråt bjöds det på smörgåstårta och massa gott till kaffet. Alla va så imponerade om hur fint det va och lite annorlunda när man de kom till Sälen för dop. Till nästa knodd tänke vi ha sommardop i trädgården hemma vid älven. Jag har ju turen att ha en svärmor som är präst och kan hjälpa mig med mycket. Iof behövde hon inte döpa vår son, hon fick sitta i församlingen och njuta istället för att "jobba".
  Dop eller namngivelsefest är ju ungefär likadant. Båda är en speciell dag och den blir som man gör den ;)
  Lycka till!

  SvaraRadera
 7. Här var dom 5 månader och 6,5 månad när dom döptes, tyckte de var precis lagom ålder :) De flesta döps väl runt 3-4 månader men våra kunde vara med lite mer, sitta i barnstol och kika och det var mysigt.

  Om ni har döpt Vilda i kyrka så tycker jag ni ska göra det med Theodor också. Det är ju ändå vissa skillnader med att vara döpt och inte döpt. Jag och mina syskon är inte döpta så min lillasyster hade varit tvungen att döpa sig som vuxen för att få vara gudmor åt mina barn. Och vem vill i ärlighetens namn döpa sig som vuxen? Inte jag :) Den enda aledningen till att vi döpte barnen egentligen, så att de kan konfimera sig med sin kompisar om de vill, gifta sig i kyrka, bli gudföräldrar and so on. Sen för att det är mysigt såklart att samla slälkt och vänner på dopdagen :)

  SvaraRadera
 8. Ja, men visst går det galet fort?! Min Theodor fyllde 2 år i september, och här går jag och tycker att han är min lilla bebis... galet :)

  Vi har varit sega med dopen! Våra är döpta "på riktigt". De första var nästan ett år när de döptes, och de döptes hemma i trädgården vid vårt förra hus. T döptes i advent förra året (över 1 år gammal alltså), och döptes i kyrkan. Hade vi inte flyttat hade vi väntat och döpt honom i trädgården på sommaren med. Det gör inget att barnen är lite större :)

  SvaraRadera
 9. Min syster hade namngivningsfest för sin dotter, vi grillade hel gris och samlade hela släkten från båda sidor och hade jättetrevligt med ett kort litet tal om varför de valt namnen. För mig skulle det kännas dumt att välja in mina barn i kyrkan när jag inte går i den mer än en gång om året. kan kanske vara skönt för barnen att välja själva när de blir äldre. Men alla måste ju få tycka olika. :)

  SvaraRadera
 10. Hej Louise!

  Vår lilla Emmie var 3 månader när vi döpte henne och vi tyckte det gick jätte bra :-)

  Kram Sandra

  SvaraRadera
 11. Hej!

  Vi ska ha namngivningsfest på lördag och inser att det är mycket att fixa med, men ska bli jättekul. Kan återkomma efter lördag hur vi hade det eller kika min blogg.

  Kram

  http://emmaochwilma.blogspot.com/

  SvaraRadera
 12. Underbar blogg du har !!

  Vi hade namnkalas för vår dotter när hon var ca 5,5 månader. Höll det väldigt enkelt, precis som vi ville. Bjöd på smörgåstårta och berättade vilka namn vi valt och varför. Sen sjung hennes fastrar en låt.
  Var som vilket kalas som helst, jättemysigt.

  SvaraRadera

Latest Instagrams

© L I V S G L I T T E R. Design by FCD.