Reklam?!

torsdag 6 oktober 2011

När man rekommenderar nått eller gör reklam för något så tycker jag att det ska komma från hjärtat och ingen annanstans. I allafall här inne hos mej.
Hur ser ni på reklam?

Join the conversation!

 1. Jag tycker att du gjorde helt rätt. Sedan har ju väldigt många bloggare fått skit för alla gratisprodukter de får och sedan bloggar om (="gratis"reklam för företagen). Jag tycker väl att sådant kan vara okej om det 1. är en produkt man testat och ärligt tycker om och 2. att det framgår att bloggare fått en gratisprodukt från ett företag och därför skriver ett inlägg och tipsar.

  Annars tycker jag att just reklam och marknadsföringsbranschen är väldigt smutsig av sig. Jag gillar genomskinlighet och ärlighet, vilket det sällan är när det gäller reklam.Att använda sig av bloggar i marknadsföring är ett bra knep att locka folk att köpa. Vi tenderar att lyssna på de vi identifierar oss med eller är "nära". Om då en bloggare vi tycker om tipsar om en produkt så tänker vi att "ja men henne litar jag på, jag provar den produkten".

  Well med min kandidatexamen i medie- och kommunikationsvetenskap skulle jag kunna hålla på i evighet men det blir bara jobbigt att läsa. Härligt att du står på dig i alla fall!

  SvaraRadera
 2. Helt rätt beslut! Jag håller med Camilla om att man absolut kan göra reklam för något om man själv faktiskt gillar det men att bara få något som man sedan skriver positivt om av den anledningen känns inte riktigt rätt.

  Jag testar ofta produkter - men då har jag valt ut dem och jag ger dem mitt ärliga betyg. Är det något jag gillar skriver jag det och gillar jag det inte får det ett negativt betyg.

  Kanske är jag bara bitter för att jag aldrig får något gratis ;)

  SvaraRadera
 3. inga mössor i päls, tack...

  SvaraRadera
 4. Camilla & Alexandra: Precis det, jag tycker det skulle kännas fel att göra reklam om något jag själv aldrig skulle köpa eller prova på.

  Och jag tycker också att det är okej med sådant man själv gillar, men som ni säger, att man berättar om det är reklam!

  Tack för att ni delar med er av era åsikter, jag tycker det är spännande att få höra andras tankar och funderingar då det kan skilja en hel del från person till person!

  SvaraRadera

Latest Instagrams

© L I V S G L I T T E R. Design by FCD.