Det här med kolhydrater..

söndag 23 oktober 2011


Ja hej å håå, ni som följt mej länge vet ju att jag försöker låta bli så mycket kollisar som möjligt. Men nu när jag går på praktik och måste ha matlåda osv så tycker jag det är riktigt svårt att köra LCHF. Jag har liksom ingen inspiration till VAD jag ska ha med mej att äta. Och sen måste jag ha mycket energi då vi går hela dagarna och springer runt, man blir väldigt trött oavsett. Så hur gör man? Denna vecka har jag verkligen varit helt galen när det gäller maten, mackor till frukost..what?! Har inte ätit mackor på månader..

Kanske om man försöker äta mer grovt bröd, tror ni det funkar? Huvudsaken är ju att jag känner att jag mår bra i kroppen och har energi, och utan kollisar så är man ju lite segare än vanligt. Så känner jag ialf, men vi får väl se. Efter praktikens slut så kommer jag nog köra ganska hårt igen, vill ju ner det där sista nu. Vågen står på envisa 75 kg just nu och har gjort det ett tag, nästa mål är 69. Och att få se en 6:a på vågen..hmm..ja det var länge sedan det!

Ni får gärna ge mej tips

Join the conversation!

 1. Misströsta inte för att vågen står stilla en stund. Det är så kroppen fungerar. Fortsätt kämpa och snart kommer du att se reslutat igen.
  Jag tycker själv inte att det är några problem att ha LCHF med sig på jobb. A och O är att du får i dig tillräckligt med fett, och då snackar vi MYCKET fett för att orka och känna dig pigg och full med energi. Det är det din kropp går på när du tar bort kolhydraterna. Så snåla inte med det. En vanlig LCHF dag äter jag omelett till frukost. Gjord på 2 ägg, ca. 1 dl vispgrädde (40%), som jag steker i ca. 50 gram smör. På toppen när omeletten är klar en STOR klick smör som får smälta ner. Man kan ha i brieost,philadelphia eller något annat gott i omeletten. Till detta en kopp kaffe med vispgrädde. Sen brukar jag stå mig i ialf. 4-6 timmar utan problem. Är jag inte speciellt hungrig när det kommer till lunchtid (vilket jag oftast inte är) så blir det en kopp kaffe med vispgrädde. Till middag. Kött,fisk, kyckling med broccoli-,blomkåls-mos. För tips på middagar se www.lifezone.se, där finns massor med recept och läs bloggen dagligen skulle jag säga för tips och inspiration. Jag tycker personligen att den är TOPPEN! Får du resten över från middagen ta dem till unch på praktiken. Lycka till!! Och du, glöm inte fettet. ;) Kram/Malin

  SvaraRadera
 2. Men gumman.... Proppa inte kroppen full i fett! Klart man går ner i vikt men tror du på verkligen att det är bra för rören att fylla dom med fett?
  Gå på GI istället. En bra kost man kan följa livet ut. Inte att utesluta kolhydrater helt naturligtvis, det är ju hjärnans bränsle. Men det finns ju nyttigare kolhydrater ;)
  Och misströsta inte vad gäller vikten. Du är jätte vacker nu så stressa inte. För mig är det promenader före frukost som gäller och då säger det bara slurp på mig. Behöver inte vara någon längre prommis. Bara en 20-30 min om inte tiden finns för längre men SNABBT. Då ska du se att det händer grejer :)
  Lycka till gumman*

  SvaraRadera
 3. Mina tips..Ja du.

  Nötter är lätt att bara slänga i sig några då och då. Helst ska de ju då inte vara saltade eller rostade utan så naturliga som möjligt. Men nötter är ju bra fett som höjer fettförbränningen, bra för det dåliga kolestrolet och blodfetterna. Det brukar finns hos större livsmedels"jättar". Ha några i en påse i fickan och ta lite då och då för att inte bli helt tom på reserver. Sen har vi ju ägg.. Ägg klarar sig ju kokta, om de har ett oskadat skal, i rumstemperatur flera dagar så ett gäng ägg i kylskåpet på jobbet eller i väskan i en lite lådda brukar fungera bra. Frökex eller sådana finska..vad hetet de nu igen..såna tunna "Finn crisp" med ngt kletigt "pålägg" går också ganska fort och är enkelt. Avocado med lite örtsalt?

  Annars tror jag att en sidoglidning mot GI är ett bra val. Då får du ju äta kolisar, men långsamma sådana. Bröd med mkt frön, "grovt" mjöl, utan socker och massa sirap.

  Annars, bara njut av att du kommit så långt du ändå gjort och att inse att det är svårare och att du kanske måste anpassa dig till det nya med mer "runtspringande". Det håller ju förbränningen igång och kanske går du ner ändå, trots att du inte äter en lika strikt LCHF. :)

  Lycka till! /Mary

  SvaraRadera
 4. Nee då ska jag vara tvärs och säga kör på LCHF inte GI ;P bara för att man äter lchf så betyder inte d att man häller i sig en massa fett :D pröva göra lchf sesambröd och ät d, dom e sååå goda :D ta med dig kokta eller stekta ägg. LCHF pannkaka e mycket mättande och gott att ha med sig :D Ta en stor ugnsform och skär i massa grönsaker och blanda i stekt färs och häll över en äggstnning på grädde och ägg, e jätte gott ! Gör biffar med svamp,lök och senap i , gott ! Finns en LCHF sida på fb där man får mycket inspiration :D hejja vad du e duktig.Men tänk på att d kan stå stilla ibland. kraaaam

  SvaraRadera
 5. Det går alldels utmärkt att köra LCHF I matlådor. Och till alla er som tror att man måste ha kolhydrater för att "orka" jag säger bara Björn Ferry, OSmedaljör på LCHF. GI är definitivt inte ett bra alternativ till LCHF. Min mor har alltid LCHF matlådor. Korv med hög kötthalt och blomkåls eller broccolimos, en soppa med grädde, köttfärs, ost, purjolök, falukorv i ugn med creme fraiche, kokt broccoli till det. Hemmagjorda biffar med gräddsås. Lax i ugn med citronfrästa gröna bönor och en god sås.

  LCHF handlar inte om att hälla i sig massor med fett. Bara lagom fett tills man är mätt. Det är viktigt att se över portionerna när man är på väg nedåt. Om vågen stannar kan det vara för att portionerna är för stora.c

  SvaraRadera
 6. Oj oj vad många olika åsikter det finns när man talar om viktnedgång och kost omställningar...
  Visst är det svårt att gå ner eller upp (tydligen?:) för det problemet (lyxigt enligt mig;) har min sambo.
  Som är sån kille som har hög förbränning och måste därför träna och äta mycket för att inte gå ner..
  Kan det bli lyxigare än så? ;)

  Men det jag skulle komma till är att jag tror inte riktigt på det där med dieterna, alltså att dom håller i längden?
  Varför inte äta vanlig husmanskost för är inte de värsta bovarna socker, mjöl och stora portioner..(allt det där söta:)
  Det är vad jag tror men vi alla är ju så olika.
  Men det är klart att dieterna säkert hjälper som ett startskott i viktnedgången.

  Men jag tycker att du har lyckats kanon bra i din viktnedgång!
  Du är en jätte fin tjej med kurvor.
  Det är ju aldrig lätt och strävan på en 6:a i början av vikten är min med men du är på god väg :)

  Dit är det dock en låång bit för min del men tanken är att ta tag i det efter amningen ;)

  Lycka till med matlådorna och praktiken.

  -Erika-

  SvaraRadera
 7. emma i smedjebacken26 oktober 2011 kl. 14:30

  Jag har ett jättebra recept på ett "bröd" som funkar hur bra som helst!

  1 limpa (eller flera småbröd)

  4 dl mixade linfrön
  2 dl mixade/hackade naturella nötter
  2 msk fiberhusk
  2 tsk bakpulver
  5 ägg
  1 tsk brödkryddor
  1 tsk salt
  2 dl fet yoghurt/kesella/creme fraiche
  Solrosfrön

  Blanda allt väl till en kladdig deg. Lägg bakplåtspapper i en brödform och grädda degen på 175 grader i ca 70 min. Om du gör fler småbröd grädda kortare såklart.
  Du kan mixa och greja hur du vill, en gång hade jag i ett rivet äpple, en annan gång lite lingonsylt.
  Blir supergott!

  lycka till/Emma, trogen läsare

  SvaraRadera

Latest Instagrams

© L I V S G L I T T E R. Design by FCD.