Att inspireras och inspirera

måndag 10 oktober 2011

Haft lite kli i fingrarna igen, blir så vissa och allt för många dagar, så härligt så! Då vill jag helst bara riva och slita i allt jag kan hitta för att få till det just precis sådär som jag vill ha det. Lilla myshörnet i sovrummet ser ni här.
Tänkte skriva lite om inspiration, jag älskar ju verkligen denna underbara bloggvärld, alla helt galet unika människor som inspirerar mej och ger mej massa nya idéer om vad jag vill göra och skapa. Jag inspireras mest av kvinnor som verkligen visar att dom KAN och VÅGAR göra det dom vill. Människor som är vackra innefrån och ut, inga falska fasader. Människor som gör något av sina liv, dom som kämpar för att nå sina drömmar och mål.

När allt kommer rakt från hjärtat, precis just så som man är och att människor runt omkring kan acceptera att det går inte att ändra på. Det tycker jag är vackert, att det faktiskt är så att dom flesta är så himlans goa och snälla. Det är bra, att lägga sin energi på positiva tankar.

Jag själv känner att jag behöver öppna upp lite, jag har inte alltid varit en positiv och glad människa. För några år sedan var jag väldigt långt ner, nästan i bottenläge, jag fick ta paus från allt och försöka finna tillbaka till vem jag egentligen var. Jag fick svårt att vistas bland människor, socialfobi. Detta är något jag fortfarande kan ha problem med, större folksamligar kan bli jobbigt. Men jag jobbar på detta varje dag, bara det att kunna ta telefonen och ringa själv till ett okänt nummer, bara det var ett enormt trappsteg i mitt liv. Jag har gått i terapi, kognitiv beteende terapi. Med den hjälpen jag fick där så ändrade jag mitt tankesätt, och idag har jag mycket lättare med allt, jag är en mycket starkare människa och klarar sådant jag aldrig skulle ha klarat av på den tiden.

Jag försöker att alltid tro gott om människor, alla får en ärlig chans av mej att visa vem dom är. Men förbrukar man den chansen och sviker mitt förtroende så finns det ingen återvändo, detta kanske låter hårt men det är så jag måste göra. Jag kan inte tillåta att negativa saker trycker ner mej, det mår man inte bra av i längden.

Det hemska med mej är att om jag verkligen blir trampad på tårna, känner mej förnedrad eller som en påse skit. ( Ursäkta ) . Så uppstår ett sådant hatiskt begär av hämnd så jag kan inte ens förklara detta i ord, jag blir så arg, och funderar genast ut en plan hur jag ska gå tillväga för att ge tillbaka. MEN detta ska jag försöka jobba bort, detta är inte heller ett bra sätt att vara på ( lite skorpionvarning ) men det är svårt..svårt..orättvisa är det värsta som finns men det är så livet är..inte rättvist. Det är bara att lära sej leva med det.

Det man ger får man tillbaka, jag måste tro att det är såhär det är. Att dessa människor som vill en illa eller bara sänder ut negativitet, dessa ska man bara låta vara. Låta det slå tillbaka av sej själv, för det gör det, tids nog.

Nu kom jag in på mycket annat här, men jag känner att jag behöver skriva av mej. Släppa taget om saker som ligger och gror, komma snäppet längre i mitt liv. Jag har kommit långt, och det är jag stolt över, att inse att jag duger som jag är. Att jag känner glädje för det jag har och glädjas åt när det går bra för andra, kärlek som inte har någon som helst baktanke. Bara ren och god lycka och kärlek till vad livet har att erbjuda.

Du kan bara du vill. Allt går att genomföra bara man kämpar och tror på sej själv.

Jag älskar att få ta del av dessa underbart inspirerande kvinnors liv, som utstrålar sådan styrka. Malenami är en av dom som jag verkligen ser upp till, hon utstrålar lycka och är så ljuvligt vacker både på insidan och utsidan. En till person är Någons fru som på ett så himla underbart sätt kan uttrycka sina känslor och inte är rädd för att visa vem hon är eller vad hon tycker.

Jag skulle kunna räkna upp en hel del fler människor som inspirerar mej, mest vill jag nog bara säga tack till alla fina goa positiva människor. Speciellt alla ni som kikar in här hos mej, skriver så fina saker. Jag kan inte ens förklara hur rörd jag blir av detta, ni har verkligen visat mej att dom flesta är helt genomgoda människor som vill andra väl.

Vi har bara ett liv, och jag ska se till att göra det bästa utav det. Och visa er delar ur det och hoppas på att ni kommer gå posetiva och glada härifrån, kanske till och med blivit inspirerade av lilla mej.
  

Join the conversation!

 1. Hej fina du!
  Fint du skriver...känner igen mig lite i dig..men jag är glad idag att jag är den jag är...och det hoppas jag att du också är..♥
  Din kreativa sida inspirerar iallafall mig..du gör så mycket fint..ha det gott kram Marie

  SvaraRadera
 2. Oh tack så mycket, det värmer så:)

  SvaraRadera
 3. Oj, oj oj så vackert sovrum!! Älskar den tapeten och det gröna lilla bordet, döläckert!!! Mari.

  SvaraRadera
 4. Fina du! Jag känner igen mig i så mycket du skriver. Jag är själv född 89 och har gått igenom samma sak med socialfobi. Jag äter dagligen medicin och det är verkligen en kamp! Så kämpa på vännen! Kom ihåg att du är inte ensam!

  SvaraRadera
 5. Otroligt fint skrivet och väldigt utlämnande,starkt gjort av dig tycker jag,samtidigt är det ett sätt för oss att lära känna dig vilket jag bara ser som något positivt.Du är för härlig och en STOR inspirations källa för mig,fortsätt så!!!(det var ju faktiskt tack vare dig jag fick i gång min blogg) Kram Thess.

  SvaraRadera
 6. Thess: Vad glad jag blir för din kommentar! Jo nog var det utlämnande, men jag känner att jag vill börja öppna upp mer. Att alla ni ska få en bild av hur jag är, inte bara inredning hihi<3

  SvaraRadera
 7. Nathalie: Det är skönt att höra, för ibland får man känslan av att man är ensam med sina fel och brister, men när man väl ser sej om så finns där fler. Tack <3

  SvaraRadera
 8. Att arbeta med sig själv är något man får göra till den dagen man trillar av pinnen. Jag har massor att arbeta med men något jag är stolt över är att jag aldrig hämnas eller säger elaka saker. Trots att jag vet vad jag skulle kunna säga så väljer jag att hålla det inne för att inte sänka mig själv. Man gräver bara gropen djupare om man hämnas tyvärr. Många som sagt till mig att jag borde säga ett och annat till nån som gjort mig ont men jag vill inte att nån ska fara illa trots min ilska.

  Jag älskar din blogg och läser den varje dag (ibland fler ggr) <3

  Du har ett liv att avundas med vackra barn och ett vackert hem för dom att växa upp i. :)

  SvaraRadera
 9. Vilket fint inlägg.. Det är bra att acceptera människor som de är. Fungerar man inte tillsammans är det bättre att skiljas åt som vänner än att gå omkring och fokusera på negativa aspekter av någon eller något. Det finns alltid något underbart fint och gott med iaf de flesta människor, va den personen som ser det!

  Ser att din blogg ändras i rasande takt ;) Varje gång jag är inne och kikar ser jag något nytt *spännande*

  Kram Mary

  SvaraRadera
 10. Du är fantastisk så alla vis min lövely!

  SvaraRadera

Latest Instagrams

© L I V S G L I T T E R. Design by FCD.