PANNACOTTA UTAN SOCKER

fredag 20 januari 2017

Har provat att göra om receptet på en av mina favoritdesserter, den här pannacottan består egentligen av både choklad och vanilj, men provade att göra den med bara vanilj denna gång. Vill man så tillsätter man bara 50g mörk 70% choklad, men då blir även pannacottan snäppet sötare, så det är upp till var och en, dock blir 50g mörk choklad inte många kolhydrater när man delar upp det på 4 glas...

pannacotta utan socker, low carb pannacotta, vanilj, vanilla, god pannacotta, lchf pannacotta
FOTO:LOUISE HIETANEN

Och eftersom denna är helt utan socker så kommer den heller inte smaka speciellt sött, en del väljer att tillsätta sötningsmedel i sina recept när det kommer till LCHF och vissa inte. Det beror helt på dig, om det triggar ditt sötsug eller ej! 

pannacotta utan socker, low carb pannacotta, vanilj, vanilla, god pannacotta, lchf pannacotta
FOTO:LOUISE HIETANEN 

Ser denna efterrätt mer som en krämigare variant av att äta lite grädde och bär som också är en enkel favorit. Men med denna blir det ju snäppet lyxigare , krämigare och med en smak av vanilj! 

FOTO:LOUISE HIETANEN
Och som jag nämnde tidigare, vill man ha lite 70% choklad i går detta också alldeles utmärkt, tillsätt bara 50g smält choklad sist av allt. Men nog med text nu, här nedan kommer receptet:

DU BEHÖVER

5 dl grädde
1 vaniljstång
2 dl créme fraíche
2 tsk gelatinpulver
3 msk vatten

GÖR SÅHÄR:

Dela vaniljstången på mitten, häll i 5 dl grädde och lägg ner vaniljstången i en kastrull. Koka upp och rör om försiktigt hela tiden, när det har kokat upp, sänk värmen och låt det puttra i några minuter. Jag brukar röra om lite, håll koll så att det inte kokar över...

Sedan efter någon minut tar ni av kastrullen från spisen, plockar upp delarna av vaniljstången och
 rör sedan ner creme fraîche, ta 3 msk vatten och blanda med 2 tsk gelatin pulver i en liten skål, kör det i mikron en liten stund till det löst sej, sedan blandar ni ner det också i smeten...

Häll upp i 4 glas, ställ sedan in dom i kylen (täck med plast då grädde gärna tar smak efter annat som kan finnas i kylen)ca 1-2 timmar, ni får gå och känna på dom lite försiktigt, när konsistensen är fast är dom färdiga för att avnjutas. Toppa med bär, hallon, jordgubbar eller blåbär efter smak!

pannacotta utan socker, low carb pannacotta, vanilj, vanilla, god pannacotta, lchf pannacotta
FOTO:LOUISE HIETANEN

Om ni tar er tid att testa receptet, kikar gärna in och lämna en kommentar om vad ni tyckte om denna dessert och gillar ni inlägget så får ni gärna ta en sekund och dela det vidare på sociala medier så att fler kan ta del av det, ni hittar delningsalternativ här nedan. Ha de bäst // Louise



Follow

Join the conversation!

Latest Instagrams

© L I V S G L I T T E R. Design by FCD.