DIY - CHUNKY PILLOW

torsdag 9 november 2017


tjockt garn, chunky garn, merinoull, chunky pillow, chunky filt, DIY, pyssel, arm sticka, hand sticka, guide

Har länge varit sugen på det där super tjocka och fluffiga garnet som man gör "chunky" filtar av, efter några googlingar så fann jag ett garn på Etsy! Osäker dock på om alla dessa tjocka garner är av samma kvalité, detta kändes ungefär som bomull i konsistensen samt att det lätt släppte ifrån sig små bitar. Någon med erfarenhet?

Blir ju lite besviken om det är så, att kuddar och plädar inte tål speciellt mycket och lätt blir nötta och tilltufsade! Har ju läst att dessa filtar endast ska vara som "prydnad" så kanske är det så, att dom lätt blir förstörda. Men i vilket fall är det ett väldigt roligt garn att jobba med, det går av bara farten att få till en liten rund kudde med bara händerna!

Har arm/hand stickat om det där 4 kilos garnet några gånger, det är ju så himla kul och terapi för min kaoshjärna, rena rama avkopplingen skulle jag vilja säga. Första omgången blev det en G I G A N T I S K filt, ca 2 m x 2,50m som tog bara några timmar att göra! Bestämde mig efter någon dag att jag ville göra två mindre till soffan, samt en kudde. Bara att dra upp och börja om, lite lurigt med hur många maskor man ska göra, filten blev för stor säkert 4 gånger innan jag hittade rätt. Gjorde då ca 20 maskor vilket resulterade i en filt på ca 1m X 1,20m.

Vill ni se hur man gör kudden så ska ni kika på youtube, där finns hur många guider som helst, lägger in en länk här som ni kan följa och se direkt: Chunky Pillow


Ni får gärna lämna en kommentar, gilla eller dela inlägget här nedan 
om ni vill ge mig lite extra kärlek & pepp!

XOXO

Join the conversation!

 1. Har en vän som gör såna filtar och de blir ju så fina så nu är jag så himla sugen på att göra en egen! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men dom blir ju verkligen det, dock undrar jag just om dom förblir lika fina som man ser på bild överallt ^^ Dom är ju inte direkt billiga om man säger så =O

   Radera
 2. Jag gillar också de där chunky filtarna, de ser så himla härliga ut.
  Jag gjorde själv ett inlägg om såna på min blogg härom veckan. Jag måste testa det där jag också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja dom är ju så fina! Oh men då ska jag kika in en sväng ^^

   Radera
 3. Välkommen tillbaka , har saknat dina inspirerande inlägg med alltid så fina bilder.
  Har inte testat , känns precis som du skriver att de mest är till prydnad 💚
  Kram Bittan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh tack Bittan vad glad jag blir för dom orden, har verkligen saknat det här, min lilla sida och alla ni som ibland lämnar små fotspår <3 Ja visst känns det så? Men det är ju himla synd, man vill ju kunna bruka dem precis som en vanlig filt. Trevlig kväll och tack för att du kikade in. Kramar Louise

   Radera
 4. Åh så fin! Skulle också vilja göra en egen filt för dom är ju så jäklans snygga!

  SvaraRadera

Latest Instagrams

© L I V S G L I T T E R. Design by FCD.