ATT VARA MED TVÅ HUS, INTENSIVA DAGAR & ATT VARA HÖGGRAVID

måndag 13 juni 2016

Det var där i slutet av maj efter några jobbiga veckor med jagande av mäklare och andra viktiga personer inför ett husköp allt föll på plats och vi fick nycklarna till hus No2, galenskap kan många tycka, att ta så stora beslut som att skaffa ett till hus nu när vi snart ska få tillökning i familjen! 

kalklitir, palladio, pioner, sovrum
ÖVERBLOMMADE PIONER I SOVRUMMET
– när det är som vackrast –


MEN med tanke på husets pris, att jag drömt & spanat på detta gamla hus dom senaste åren samt att vi har möjlighet att bo kvar i lilla laritstorp medans vi renoverar gjorde att vi faktiskt kunde ta det steget, trots att det innebär extremt mycket jobb. Tur att vi båda äger dessa kreativa kaos-hjärnor och älskar att få vara kreativa och skapa med händerna...

För nog är det ett av dom största projekt hittills, ett riktigt gammalt hus, med gamla spröjsade fönster, gamla slitna trägolv och element, körsbärsträd i trädgården och framförallt, det finns en stor trädgård vilket ibland saknats här på lilla laritstorp. Det är med blandade känslor, för hur det än är så älskar jag mitt barndomshem, all den kärlek & tid som lagts ner på detta hus, lilla laritstorp, men samtidigt måste man våga något nytt, våga förändring. Tids nog kommer vi nog hyra ut istället för att sälja, det beror helt på om jag är redo att släppa taget helt om det eller ej, tiden får utvisa, det nya huset måste kännas som hemma, vilket jag tror och hoppas att det kommer göra tids nog...

Hus No2 är ett enda stort renoveringsobjekt så tid, ja det kommer det ta, lång tid, men vi ser det som ett roligt projekt och en utmaning, fördelarna är att målning och tapetsering kan skötas av mig, allt som har med golv, badrum, underarbete som gipsning osv kan min J fixa, kakling av kök hjälps vi åt med...

Så nu kanske ni förstår att den mesta tiden har gått åt att försöka vila mellan varven av målning, bloggen har tyvärr blivit lidande vilket jag tycker är extremt tråkigt men bättre tider kommer!

Att vara höggravid tar ju också på krafterna som sagt men nu är det inte långt kvar innan vi får se vad det är för en liten skrutta som döljer sig därinne, ni må tro så vi längtar! Förra veckan var extremt intensiv, dels var vi på tillväxtultraljud igen (mer om det sen) samt skolavslutningar och studentfirande i dagarna 3! Upp tidigt, massor att fixa (ni med små barn vet precis den där stressnivån kan jag tänka mig) men i lördags kunde vi äntligen pusta ut, inga mer måsten, inga fler avslutningar, barnen har sommarlov när dom är hos oss varannan vecka och jag ska från och med nu börja dra ner tempot och gå på mammaledighet inför förlossningen. 

Dock kommer jag inte kunna vara mammaledig fullt ut, utan kommer ha företaget rullande men på deltid sen när bebis anländer, vilket jag tror kommer fungera utmärkt! Eftersom mitt jobb alltid är med mig vart jag än befinner mig och jag kan styra min tid helt själv så tror jag att det kommer bli perfekt för oss...

Så med detta inlägg kan man väl sammanfatta det som så att denna graviditet har varit allt annat än lugn med tanke på företagsstarten i Mars och att vi blivit med Hus No2! Men samtidigt, det kunde inte kännas bättre än vad som känns just nu, massor att se framemot, trots att det innebär en hel del planering, jobb och slit. Vi får se vart det bär och jag håller tummarna för att jag snart ska kunna börja visa er mer av livet...
SparaSpara

Join the conversation!

 1. Åh vad spännande med ett nytt hus. Här letar vi också efter ett projekt men vi nöjer oss med en stuga. Var rädd om dig bara, kram Suss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Super spännande är det, mycket jobb men samtidigt så tycker vi ju båda att det är kul att pyssla, dock hade det ju gått lite lättare utan denna stora mage...;);)

   Tar det lugnt, målar o grejar när kroppen tillåter! Kramar

   Radera
 2. Alltid lite nervöst och spännande med nytt hus på G!

  SvaraRadera

Latest Instagrams

© L I V S G L I T T E R. Design by FCD.