ATT PLANERA KÖK

tisdag 14 maj 2013EN LITEN DEL AV KÖKET HÄR HEMMA PÅ LARITSTORP
+

Köket är verkligen husets hjärta, här tillbringar man många timmar och vill tillbringa många timmar,
just därför tycker jag att det är så viktigt att man trivs med den miljö och stil man har i sitt kök. Vi började renovera köket för ca 4 år sedan, dock blev det bara en snabb uppfräschning av skåpen, nya beslag, lite pärlspont bakom diskbänken som målades vit, ny kåpa osv. Nu har jag länge och väl funderat på hur jag verkligen vill ha det, sökt inspiration i tidningar och på nätet, hos bloggare och diverse hemsidor. Älskar all inspiration man kan få, och verkligen listorna på vad man skall tänka på för att göra det optimala köket att trivas i, att förvaring är A & O bland annat, och på sidan k-rauta hittade jag massor av bra tips som är värt att ta med i planeringen av det nya köket.

Jag har även blivit väldigt inspirerad av det här med Feng Shui, speciellt det här med att man ska tänka på vart man placerar möblerna, t.ex. att inte ställa ett köksbord direkt mot ett fönster, att man ska låta energierna få strömma fritt runt omkring, så det första steget i matsalsdelen blev att dra ut bordet i mitten av rummet. Behöver jag ens säga att det blev stor skillnad? Blev riktigt luftigt och härligt, på ett bra i själen vis

Så mina planer för framtiden är, nytt golv, riktigt vackert trägolv, helst ett som andas flera sekel, slitet, nött & ljust med skiftningar i mörkt. Så vackert det hade varit. Jag vill ha en vit bas i form av väggar och tak, vilket det är nu i nästan hela köket, sedan har vi en stor vägg som skulle behöva rivas för att öppna upp, stort projekt det också, och sen självklart, luftigt vackert med öppna hyllplan, där udda och användbara köksartiklar skall få trängas.

Här nedan skall jag visa er lite ritningar på hur köket är uppbyggt idag
och hur jag vill att det skall se ut när det är klart. 


VISION AV FRAMTIDA KÖKHoppas jag inte tråkade ut er nu, men det kanske finns någon mer därute
som är jag som, älskar att planera och fundera ut nästa
 projekt med hemmet.


+

Join the conversation!

  1. Ja du visst skulle jag med vilja göra om köket! Men som sagt just nu är det garaget som får ett upplyft! Sen är det nog altan. Och sen källaren:)
    Vi har ett litet kök så svårt att möblera det!
    Ja Feng Shui har jag också fått upp ögonen på!! Intressant!
    Riktigt härlig klänning du hade på dig på förra inlägget! Du är så fin!

    SvaraRadera

Latest Instagrams

© L I V S G L I T T E R. Design by FCD.