Hur man gör en header i Photoscape

måndag 19 december 2011

Sådär, fick en gnutta tid över så jag tänkte jag skulle försöka förklara för er hur
jag gör en header i Photoscape. Bilderna jag kommer visa är dumpar, har gjort pilar med vilka steg ni ska ta. Alltså 1 streck = 1:a steget.


Ni öppnar upp Photoscape, trycker på kombinera sedan sidan ( detta för att få bilderna brevid varandra ) efter detta drar ni bara dom bilder ni vill ha till rutan.


Ni minskar och förstorar bilden genom att dra den pil 1 visar. Välj den stl som passar er bäst.
Intervall för foto är hur mycket utrymme det ska vara mellan bilderna (exprementera), sedan kan ni välja någon ram om ni vill det. När allt detta är fixat så trycker ni på Redigera så kommer ni vidare till en ny sida.


Om ni vill ha text gör ni såhär:
 Klicka på objekt, sedan den lilla fyrkanten, höj upp opaciteten till 100%, klicka i rutan för fyllning.
Efter detta får ni göra en ruta under eller vart ni vill ha extra utrymme för text.


Nu ska ni bara klicka på T sedan väljer ni vilket typsnitt ni vill ha, ändrar storlek mm. När ni känner er nöjda, spara, spara som.

Hoppas jag kunde hjälpa till, ni får gärna visa vad ni får till för fint!
Kramar L


Join the conversation!

 1. det där ska jag försöka lägga tid på och lära mig under julledighetn...vad gulligt att du delar med dig ..Pernilla

  SvaraRadera
 2. Ååh va snällt av dig att du delar med dig av dina kunskaper. Sitter här nu och pillar med bilderna;)
  Tack!
  Kram Emilia

  SvaraRadera
 3. så engagerad och snäll du är..photoshape har verkligen mycket bara man sätter sig ner men tack vare en så rar och snäll tjej som dig behöver man inte prova sig fram utan bara görat..hihi! du är enormt duktig..
  kRAM

  SvaraRadera
 4. Gabriella: haha ja tänk om jag hade en guide att gå efter..fniss..självklart delar jag med mej av det jag kan ♥

  SvaraRadera
 5. pernilla: Det tycker jag du gör rätt i!! Lycka till, kika gärna in och berätta när du fått till någon. Spännande ♥

  SvaraRadera
 6. Jättebra beskrivet! Ska bara övertala mannen att installera windows på macen så ska jag ladda ner Photoscape sen...

  Tack snälla du!
  Kram Mia

  SvaraRadera
 7. Fy vad bra :) Tack snälla :) KRAM

  SvaraRadera
 8. Tack, tack, tack! :-)

  Jag satte mig genast och gjorde en ny!

  SvaraRadera
 9. Så bra du förklarar. Använder själv PhotScape men har så trista typsnitt. Ser ju i din blogg att man kan ladda ner nya...men hur får jag dom till just PhotScape.....Tack för din hjälp på förhand :) Kram Maria

  SvaraRadera
 10. Hej Tack för ditt svar om typsnitten. Detta fungerade inte riktigt, men jag får kolla upp detta bättre. Nu trakasserar jag dig om nästa fråga jag har. Gäller val av ramar. Här blir ramen så liten och tunn även om jag väljer max i %. En ram med ett gem tex blir ett litet litet gem i ena hörnet. Vad gör jag för fel. Tyckte det funkade förut men inte längre.. Att göra header har jag provat på ditt sett med text...fungerar. Fast inte lagt ut ännu. Kram Maria

  SvaraRadera
 11. Tror mitt inlägg försvann. Tack för ditt svar. Nu undrar jag över ramarna i PhotoScape. Min blir så tunna trots att jag ökar % till max.
  Tex dom med teipbit eller gem....blir så ynka små duttar bara som man knappt ser. Vad gör jag för fel?? Har du lust att svara, kanske någon har problem mer än jag? Kram Maria

  SvaraRadera
 12. Jag har precis laddat ner Photoscape och tänkte försöka mig på att göra någon ny header eller lägga på lite ramar. Dessvärre ser mitt PS inte alls likadant ut som ditt gör på dina bilder där du förklarar. Det kommer bara upp en tom sida och där jag lägga upp en bild men sen kan jag inte göra något med den :S

  Kram Sandra

  SvaraRadera
 13. Hej Louise!
  Kikade runt lite på inrednings bloggar och hamnade hos dig :) Hittade din guide hur man gör headers via PhotoScape och vill bara tacka så jättemycket för en enkel, tydlig och bra guide! Som jag har kämpat tidigare för att få en snygg och bra header till min blogg! :)

  Kram Therese

  SvaraRadera

Latest Instagrams

© L I V S G L I T T E R. Design by FCD.