Cupcakes & funderingar kring hål i öronen på barn...

fredag 9 december 2011

Inne hos söta Gabriella hade jag turen att vinna dessa söta små örhängen, ska spara dessa till den dagen Vilda bus kanske..kanske vill ha egna hål i öronen. Hur ser ni på det här med att ta hål i öronen på små barn? Jag själv tycker det är helt fruktansvärt! Har ni någon speciell gräns ni satt?
När började era barn tjata om hål i öronen?


Join the conversation!

 1. båda mina döttrar har tagit när de fyllt 4år bara...men de ville ha å va såå stolta när de fick det. Satt på embla plåster 2timmar innan ....VanjaKlipperia framme på byn gjorde det på mina....å inte ångrat sig varken tjejerna eller jag. men de som ar på bäisar tycker jag e för mycket. m

  SvaraRadera
 2. Å vad söta!!
  Nej jag gillar inte heller att man tar hål i öronen på småbarn. Ogillar allt som är förstorande eller sexualiserande av små barn, tex bikini på pluttisar, barnbehåar osv. Usch!

  Mina barn har inte pratat om hål i öronen ännu. Min dotter är 6,5 och jag tänker mig att en minimigräns är runt 7/8 år, lågstadieåldern. Men just min dotter är mer vild än tam, så örhängen om ett halvår känns som att be om en katastrof... ;) Så när hon är större helt enkelt, får väl gå på magkänslan.
  Tror jag var 8 när jag fick ta, men jag fick läskiga infektioner i båda öronen och fick ta ut örhängena. Har aldrig vågat ta nya hål efter det.

  SvaraRadera
 3. Ja gillar det INTE :)
  hoppas kvällen e bra,,,,,
  å missa nu inte.....

  S
  A
  T
  U
  R
  D
  A
  Y

  S
  H
  O
  W

  O
  F
  F

  de e kul att vara med :)
  VÄLKOMMEN :)
  Håkan

  SvaraRadera
 4. Min dotter var 6 eller 7 då hon tog håll i öronen, hon fick göra det då hon var stor nog att tvätta öronen själv. Ha en trevlig kväll kram Jessica

  SvaraRadera
 5. Hej! Härlig blogg du har :) Jag ville inte att min dotter skulle ta hål i öronen, helst inte innan tonåren, men när hon var runt sex så började tjatet... Nästan alla tjejerna i klassen hade det o man vill ju, på något sätt, att de ska vara som "alla andra".. Så efter noga övervägande så fick hon hål i öronen i 7-års present o hon har skött det med bravur :)

  SvaraRadera
 6. mina tjejer har tagit hål vid 5 men vet du...jag tycker att man gör precis som man vill bra va!
  man ska undvika sommaren bara.
  Va bra att paketet kom fram till dig ♥
  Kram vännen och ha en trevlig helg med familjen

  SvaraRadera
 7. Jag fick ta vid 5 år. Min syster fick ta, hon var 7, så jag tjatade väl hål i huvudet på mamma för att jag var jäääätteavundsjuk. Jag hade ingen bedövning och det gick bra.

  SvaraRadera
 8. Nee jag tycker inte man ska ha bråttom med det! Jag var nog runt 10 då jag gjorde mina hål. I en del kulturer gör dom ju d på nyfödda för att man ska se att det är en tjej. Själv tycker jag inte det e så ok att gå och pierca ett nyfött barn =/ men men det e väl olika för all och upp till var och en. Örhängena va i allafall söta som socker :D kram

  SvaraRadera
 9. Jag tycker inte att det är ok att ta hål i öronen på sina spädbarn eller mindre barn. Det är inget de väljer själva, det är vi vuxna som vill det i så fall, och jag förstår inte vitsen. För att "det är så gulligt"? Det tycker jag är hemskt, att applicera våra utseendefixerade samhällsvärderingar på så små barn. Barn är vackra och söta precis som de är, det behövs inga hål i öronen. Sen finns det andra anledningar varför jag tycker så bland annat det som tagits upp här ovan i kommentarerna gällande sexualisering av barn. Jag tycker personligen att barnen kan ha kommit upp i skolåldern iaf, får jag välja så ser jag helst att det sker så sent som möjligt utan att man för den skull ska förbjuda det allt för länge. Jag fick mina när jag var 11 och det tycker jag nog är en lagom ålder, möjligen ngt år tidigare. Har barnen inte nämnt det själva så tycker jag inte att det är ngt vi vyxna ska ta upp för diskussion/förslag.

  Kram Mary :)

  SvaraRadera
 10. Min 4-åring fick sina hål i öronen i lördags. Hon är supernöjd och supersöt. Hon var såpass stor att bestämma själv, andra 4-åringar är det kanske inte... :-)

  /Julia

  SvaraRadera

Latest Instagrams

© L I V S G L I T T E R. Design by FCD.