Att lyckas med ett pepparkakshus!

måndag 5 december 2011

Tjingeling vänner!
En hel del har undrat hur jag gjort mitt pepparkakshus, och ja..jag ska försöka förklara för er.

Först och främst, jag hade ingen mall till detta. Så jag skar ut bitarna på känn, därför att det lite snett och vint här och där ( men det är väl charmigt isej )

Och det här med kristyren, jag tog bara 1 ägg vita sedan vispade jag ner florsocker med elvisp ända tills jag fått en ganska fast konsistens. Inte för tjock för då är det svårt att få till det "bra".

Jag tror själva grejen är att man dekorerar huset INNAN man sätter ihop det, då det ligger plant. Annars är det lätt att kristyren rinner iväg, så har ialf jag upplevt det vid tidigare försök.

Vi får se om det blir ett till hus iår, isåfall kanske jag gör ordentliga mallar som ni sedan kan få. Och mäter upp hur mycket florsocker som går åt till att få bra konsistens.

Massa kramar & tack för alla fina kommentarer!

Join the conversation!

 1. Sv; Tack, gulle dig! ja det får du ta å göra tycker jag!! :P Förstår att du har mkt att stå i med dina solstrålar och allt! Fick träffa mina solstrålar i helgen, det var underbart!!

  underbart fnit pepparkakshus, ska se om jag kan få till ett jag med. Peppishus ska vara lite vinda tycker jag.. det är ju pepparkaka för guds skull ;)

  SvaraRadera
 2. Vad mysigt! javisst, det är bara pepparkaka haha!! <3

  SvaraRadera
 3. Det är så fint! Bra tips du kommer med, det är ao att spritsa glasyren när bitarna ligger ned. Jag gjorde mitt igår och har "bara" ihopsättningen kvar. Visst är det skoj. Kram Linda

  SvaraRadera
 4. Ooo vad bra! Tack för tipsen! :)

  Ha det bra!

  SvaraRadera
 5. Linda: Oh vad spännande, får vi se någon bild? <3

  SvaraRadera
 6. Hej !!

  oj, va duktig du är, jättegulligt hus =) Hoppas allt ä bra !!

  Kramar

  SvaraRadera

Latest Instagrams

© L I V S G L I T T E R. Design by FCD.