SAFTIGA SAFFRANSBULLAR MED MANDELMASSA

onsdag 14 december 2016

God kväll! Lovade att återkomma med lite fler recept såhär innan jul och först ut är saffransbullarna, som jag nämnde tidigare, har testat och testat mängder av olika recept genom åren för att hitta det absolut bästa receptet på dessa guldklimpar! Nu har jag funnit ett som gillas skarpt, dock blev snurrorna inte sådär super vackra som jag föreställt mig, men tack och lov riktigt goda!

Saftiga saffransbullar med kesella
FOTO: LOUISE HIETANEN

Kanske hinner jag med att prova ännu ett recept innan jul på saffransbullar, har ni några favoritrecept ni tycker att jag borde prova? Det finns ju som sagt en hel uppsjö av olika recept på dessa, allt ifrån utan kesella till med kesella, utan ägg och med ägg osv...

Saftiga saffransbullar med mandelmassa, med kesella, lussebullar, saffranssnurror
FOTO: LOUISE HIETANEN

Godaste fyllningen enligt min smak är helt klart med mandelmassa, helt galen i denna fyllning och bara den gör ju att hela bullen blir så mycket saftigare! Börjar dom bli torra efter några dagar, värm dom i mikron i ca 15-20 sekunder så är dom som nya igen. Mums!

DU BEHÖVER

5 dl mjölk
4 påsar saffran
50 g jäst
1/2 tsk salt
2 dl strösocker
250 g kesella 10 % 
100 g mjukt smör 
16-17 dl vetemjöl special

FYLLNING

200 g mandelmassa 
200 g mjukt smör 
1 dl socker

GÖR SÅHÄR

Värm mjölk och saffran till max 37 grader. Lös upp jästen i degvätskan. Tillsätt salt, strösocker och kesella. Tillsätt mjukt smör och vetemjöl lite i taget. Knåda degen väl. Låt jäsa till dubbel storlek i bunken under duk, i cirka 45 minuter.  Sätt ugnen på 200-220  grader. Riv mandelmassan. Vispa mandelmassa, smör och socker till en slät massa. Knåda degen lätt på mjölat bakbord och dela den sedan i så många delar du vill, i mitt fall, 2 delar, kavla ut en rektangel, bred på fyllningen, lyft långsidan så degen blir dubbel, skär sedan som "byxor" för att kunna göra snurror. Jäs under bakduk i cirka 30 minuter. Vispa upp ägg till penslingen, pensla bullarna och grädda i 10-13 minuter i cirka 220 grader.

Receptet kommer till stor del ifrån:


SparaSpara
Follow

Join the conversation!

  1. Gokväll!

    Å dina bilder är magiska!
    Dessa saffransbullar ser ljuvliga ut. Jag älskar verkligen allt som har med saffran att göra, tror nog jag måste ta mig en bulle nu faktiskt:)

    Ha en fin kväll söta du!

    Stor kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oh tack så mycket Sofi! Vad glad jag blir att du gillar mina fotografier, det värmer! Men du, det är samma här, Ä L S K A R saffran! Mums!

      Detsamma till dig, ha en fin kväll, kramar Louise

      Radera
  2. Jäklar du! de där såg inte illa ut, mums!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inte illa någonstans, riktigt smaskens ^^

      Radera

Latest Instagrams

© L I V S G L I T T E R. Design by FCD.