Världens godaste kladdkakemuffins!

torsdag 4 februari 2016


Dessa är seriöst det godaste som finns utav alla de sorters bakverk som går att göra, kladdkaka i all ära, men dessa blir liksom såååå himla mycket godare och har faktiskt väldigt svårt för att hitta ett bra recept på kladdkaka, som blir sådär perfekt sega och kladdiga inuti!
goda kladdkakemuffins, sega, seg kladdkaka

Receptet jag följer är ett av Leila Lindholms underbara skapelser, hon har gjort en hel del galet smaskiga recept genom åren som fort blivit till favoriter! Men just detta ligger nog på min egen lilla topplista!


DU BEHÖVER

1 tsk vaniljsocker
2 dl strösocker
2 ekologiska ägg
50 g smör
0.5 dl matolja
1 dl ljus sirap
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1 nypa salt
100 g mörk 70% choklad

SÅHÄR GÖR DU

Sätt ugnen på 175 grader, vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt fluffigt, smält smöret, tillsätt sirap och matolja, blanda sedan ner detta i äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och kakao i en bunke för att sedan blanda ner mjölblandningen i smeten, rör försiktigt om med en slev. Smält chokladen och blanda ner denna tills smeten är jämn och slät. Fyll sedan formarna med 2/3 smet och grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter, dom skall vara kladdiga inuti fortfarande när du tar ut dom. Låt svalna och ställ dom sedan i kylen, bäst smakar dom efter några timmar i kylen eller dagen efter. Mycket gott med grädde och färska bär till!

KLART!

Join the conversation!

Latest Instagrams

© L I V S G L I T T E R. Design by FCD.