15.12.11

Recept Chocolate Macarons

1. Skålla och mal mandeln ( jag malde i en gammal mandelkvarn ) man kan även andvända en mixer om man har det. Sedan blandade jag florsocker & kakao med mandeln, en sil är bra att ha för att få bort stora klumpar.

2. Äggvitan stog framme några timmar, ska väl helst stå i ett dygn men jag kunde inte vänta..fniss..
Vispa äggvitan, när den börjar skumma tillsätt 1 msk socker i taget. Vispa tills den blir blank och tjock.

3. Nu ska man hälla i mandelblandningen försiktigt, andvänd en sked eller slickepott. Blanda om tills smeten är jämn, den ska inte vara för tjock eller för rinnig. Jag provade klicka ut en liten klick för att se om det flöt ut ( inte bli toppig ) om det är för tjock kan man röra lite till.

4. Sedan spritsar du ut runda klickar i en 5 kronas storlek, låt dem vila 1 timme så en liten hinna bildas. ( du kan känna lite försiktigt efter 1 timme )

5. In i ugnen 150 grader i 14 minuter. Låt dom sedan svalna innan ni tar bort dom försiktigt från bakplåtspappret. Bred på fyllningen och förvara dom i kylen i en tätt burk.

( godast blir dom efter 1-2 dygn i kylen )
{Galet god karamell kräm att ha emellan}

1. Ha i allt socker i en kastrull, låt smälta på låg värme. Rör inte förens sockret börjat smälta ( blivit lite brunt ) värm tills sockret är helt upplöst, ta sedan av från plattan.

2. Värm grädden i en annan kastrull på låg värme.

3. Skär smöret i bitar och rör i smöret i sockermassan, här kommer det skära sej och passa så det inte stänker upp på er. Ställ kastrullen på plattan igen ( låg värme, jag hade mellan 3-4 ) rör ända tills smeten är jämn och fin ( kan ta lite tid ).

4. Sedan häller ni i grädden och rör om, låter koka upp några minuter. Nu är smeten lös men det ska den vara, den stelnar i kylen. Häll upp i burk och in i kylen!

Klart!

{ Receptet jag provade hittar ni HÄR}

Ni får gärna berätta för mej hur era macarons blev om ni provar, även bilder är jag ju
jättenyfiken på.

5 kommentarer:

  1. Jag DREGGLAR och jag tror jag kan klara av att göra såna, vi får väl se! Kram

    SvaraRadera
  2. Yosofine: Haha, klart du gör!! testa, dom var farligt goda!!

    SvaraRadera
  3. Åh så fina! Jag vill verkligen pröva men jag kan knappt baka en kladdkaka så det är ingen mening ;-)

    Psst, ska det verkligen vara 150 dl grädde i caramel kletet? :o

    Ha det fint! Kram Sandra

    SvaraRadera
  4. Åh, vad sugen jag blev på att baka nu! Skrev genast ut ditt recept (med den fina bilden!) så jag hoppas jag får tid i veckan att baka lite :) Kram

    SvaraRadera

ADAGIO © 2016 | Template by Blogs & Lattes